Skip to main content
Gourmetbox | Premium

Gourmetbox | Premium

4 personen | 8 extra feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Makkelijk, lekker en o zo gezellig: gourmetten! Een uurtje voorbereiden in de keuken en daarna heb je alle tijd om aan tafel met elkaar te genieten. Leuk én lekker voor jong en oud, want met acht verschillende gerechtjes zit er voor iedereen iets lekkers bij.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren
Walnoten
Mosterd
Ei
Pinda's
Soja
Tarwe
Vis
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten
Gerst
Rogge
Selderij
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

125 gram

Boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

4 stuk(s)

Wildzwijnburger

80 gram

Uienchutney

160 gram

Gemarineerde scampi's

(Bevat: Schaaldieren)

6 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Aardappelblokjes

150 gram

Yoghurt op z'n Grieks

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Rode kerstomaten

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

120 gram

Whiskeysaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

125 gram

Champignons

120 gram

Pindasaus

(Bevat: Pinda's, Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Peer

100 gram

Kipsatéblokjes

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

40 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Tarwe)

50 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd, Zwaveldioxide en sulfiet)

80 gram

Avocadodip

30 gram

Gesneden jalapeño's

100 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

BBQ-rub

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat: Tarwe, Gluten, Gerst, Rogge Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij, Soja)

½ pak(ken)

Koekjesdeeg chocolade

200 gram

Raclettekaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Soja, Gluten)

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Bieten-tortillachips

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

4 stuk(s)

Mini-hamburgerbroodje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe, Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Gluten)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

2 stuk(s)

Varkensworstje met zeezout en zwarte peper

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

4.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)19805 kJ
Energie (kcal)4734 kcal
Vetten289.9 g
waarvan verzadigd106.5 g
Koolhydraten305.6 g
waarvan suikers97.8 g
Vezels32 g
Eiwitten214.9 g
Zout17.8 g
Potassium178.5 mg
Calcium13.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Grote kom
Steelpan

Instructies

1

Voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen. 

Bakken (aan tafel) 

  • Bak de aardappelblokjes in een pannetje goudbruin en gaar.
  • Leg er vervolgens een raclettekaassneetje op en bak onder de grill tot de kaas is gesmolten. 
2

Voorbereiden

  • Haal de boter uit de koelkast. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe aan een kom.
  • Pers 1/2 knoflookteen per persoon of snijd fijn. Snijd de verse bieslook, dille en bladpeterselie fijn.
  • Voeg de verse kruiden en de knoflook toe aan de kom met boter. Meng met een vork tot een kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak ondertussen de baguette 12 - 15 minuten in de oven. 

Serveren (aan tafel)

  • Snijd de baguette in dunne sneetjes en serveer met de kruidenboter. 
3

Voorbereiden

  • Snijd de helft van de kerstomaten in kwarten.
  • Voeg de andere helft toe aan een kom en zet op tafel. 

Bakken (aan tafel)

  • Voeg een handjevol tortillachips toe aan een pannetje.
  • Verdeel de geraspte kaas, jalapeño's (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en kerstomaten erover en bak tot de kaas is gesmolten.
  • Serveer met de avocadodip.
4

Voorbereiden 

  • Snijd de courgette en paprika in reepjes. Snijd de champignons in schijfjes.
  • Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/4 zakje BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Voeg de courgette en paprika toe aan de kruidenolie en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de feta boven een kom.
  • Zet de groenten en feta in de koelkast tot verder gebruik. Bewaar de champignons apart in de koelkast.

Bakken (aan tafel)

  • Bak de courgette en paprika tot ze gaar zijn. Serveer met de feta.
  • Verwarm 1 tl van de zelfgemaakte kruidenboter in een pannetje en bak de champignons tot ze gaar zijn.
  • Voeg raclettekaas naar smaak toe aan de champignons en bak verder tot de kaas gesmolten is.
5

Voorbereiden

  • Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm.
  • Meng in een kom met de zoete Aziatische saus, ketjap en mix van gember, knoflook en rode peper.
  • Dek af en zet in de koelkast tot gebruik. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak de zalm en garnalen tot ze gaar zijn. 
6

Satésaus opwarmen

  • Verhit de satésaus vlak voor serveren in een kleine steelpan op laag vuur. 

Bakken (aan tafel)

  • Bak de mini-hamburgers en kipsaté tot ze gaar zijn.
  • Serveer de kipsatéblokjes met de satésaus.
  • Beleg de mini-hamburgerbollen met de hamburgers. Serveer met de uienchutney, whiskeysaus en barbecuesaus.
7

Vlees marineren 

  • Snijd de biefstuk in blokjes van 3 cm. Pers 1/2 knoflookteen per persoon of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook en biefstuk met per persoon: 1/4 zakje Italiaanse kruiden en 1/2 el olijfolie. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Herhaal deze stap met de varkenshaasstukjes.

Worstjes voorbereiden

  • Snijd de worstjes in stukjes van 3 cm. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.

Bakken (aan tafel)

  • Bak de steak, varkenshaas en varkensworstjes tot ze gaar zijn.
8

Voorbereiden 

  • Was of schil de peer. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote kom de peerblokjes met de walnootstukjes en 1/8 zakje kaneel per persoon. Verkruimel het koekjesdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip).

Tip: Je gebruikt maar de helft van het koekjesdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van het overige deeg koekjes te bakken. 

Bakken (aan tafel) 

  • Vul een gourmetpannetje met het perenmengsel en bak tot de peren gaar zijn.
  • Bedek met een laagje verkruimeld koekjesdeeg en bak tot het koekjesdeeg bruin kleurt.
  • Laat de crumble even afkoelen zodat het koekjesdeeg hard kan worden.
  • Serveer met 1 lepel Griekse yoghurt.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla