Skip to main content
Pokébowl met warmgerookte zalm
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt

Pokébowls komen oorspronkelijk uit Hawaï en zijn geïnspireerd op de traditionele poké - gekruide rauwe vis. Tegenwoordig bestaan er recepten met eindeloze combinaties van eiwitten, groenten en dressings!

Labels:
Ingrédient spécial
Allergenen:
Vis
Soja
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat: Vis)

75 gram

Witte langgraanrijst

¼ stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Avocado

70 gram

Maïs in blik

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

¼ stuk(s)

Limoen

1 tl

Paprikapoeder

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3289 kJ
Energie (kcal)786 kcal
Vetten34.8 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten87.6 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.1 g
Eiwitten27 g
Zout2.5 g
Potassium446.7 mg
Calcium36.9 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Zeef
Pan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Snijd de munt fijn en snijd de komkommer in blokjes.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Salsa maken
2
  • Halveer de limoen. Snijd de helft in partjes en pers het sap uit de andere helft.
  • Meng in een kom de mango, avocado, komkommer en mais. Voeg limoensap toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Meng in een kom de warmgerookte zalm, wittewijnazijn en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pikante chilisaus
Serveren
4
  • Serveer de rijst in kommen en besprenkel met de sojasaus.
  • Verdeel alle ingrediënten erbovenop.
  • Besprenkel met de zoete chilimayonaise en garneer met de munt.
  • Serveer de limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders