HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRijstsalade Met Vegetarische Runderstukjes In Teriyaki
topBanner
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met mango, sojascheuten en gezouten pinda's

Lees meer

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅔ stuk(s)

Botersla

160 gram

Vegetarische runderstukjes

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Soja)

1 stuk(s)

Mango

4 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Taugé

½ stuk(s)

Rode peper

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

140 gram

Jasmijnrijst

50 gram

Teriyakisaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2925 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels5 g
Eiwitten29 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers of snijd de knoflook fijn. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de witte bosui ringen en de helt van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Weeg de rijst af en voeg samen met 250 ml water per persoon toe aan de pan. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees klein. Meng in een kom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 partje limoen, peper, zout en de helft van het groene gedeelte van de bosui. Meng de botersla erdoor.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit de rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de vegetarische runderstukjes toe en roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan de teriyakisaus en de taugé toe en bak nog 1 minuut mee. Hak ondertussen de pinda's grof.

4

Verdeel de botersla over diepe borden. Leg alle salade aan de ene kant van het bord. Serveer de rijst hierbij aan de andere kant van het bord. Leg de vegetarische runderstukjes met marinade bij de rijst en leg de mangostukjes op de salade. Garneer met de pinda's en overige bosuiringen.