Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).
⅓ head
Botersla
80 gram
Vegetarische runderstukjes
½ stuk(s)
Mango
1.32 stuk(s)
Lente-ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Sojascheuten
¼ stuk(s)
Rode peper
10 gram
Gezouten pinda's
70 gram
Jasmijnrijst
25 gram
Teriyakisaus
()
¼ stuk(s)
Limoen
¼ el
Extra vierge olijfolie
0.12 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
¾ el
Zonnebloemolie
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.