Koreaanse recepten

Dit is onze selectie Koreaanse recepten - er zit vast een recept voor jou tussen!

Koreaanse wraps met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

met dubbele portie biefstukpuntjes

Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

Koreaanse biefstukwraps met groenten

Met zoetzure komkommer

Oosterse biefstukpuntjes met udonnoedels en paksoi

Op smaak gebracht met verse kruiden en gember

Raak geïnspireerd !

#FreshTips

Koreaanse recepten

Zo maak je zelf een Koreaanse bibimbap

Bibimbap is een populair Koreaanse recept van HelloFresh en wij snappen wel waarom! Het is een feestje voor je smaakpapillen door de combinatie van rijst, groenten, eiwitten en kruiden. Met slechts vijf onderdelen maak je in een handomdraai dit Koreaanse gerecht.

  1. Rijst
    Bibimbap betekent letterlijk ‘gemengde rijst’ - deze korrel is namelijk het belangrijkste onderdeel van dit Koreaanse gerecht. Er wordt vaak witte rijst gebruikt, maar je kunt ook een evenwichtige variant met volkoren rijst maken.
  2. Groenten
    Bak groenten naar keuze, zoals wortel, champignons of spinazie. Kies wat jij lekker vindt, en voeg naar smaak sojasaus toe.
  3. Eiwit
    Bibimbap wordt vaak geserveerd met dun gesneden rundvlees, maar malse kippendij, knapperig spek of gebakken tofu zijn goede alternatieven.
  4. Gebakken ei
    Meestal wordt vlak voor het opdienen een rauw ei in de Koreaanse bibimbap gebroken, welke in de hete rijst gaart, maar een gebakken ei is ook heerlijk.
  5. Toppings
    Kies zelf je favoriete toppings, zoals kimchi of sesamzaadjes. Ook kiemen en verse kruiden geven dit gerecht smaak én kleur. Geef de bibimbap extra pit met de traditionele gochujang (Koreaanse chilipasta).

#FreshTips

Koreaanse recepten

Zo maak je zelf een Koreaanse bibimbap

Bibimbap is een populair Koreaanse recept van HelloFresh en wij snappen wel waarom! Het is een feestje voor je smaakpapillen door de combinatie van rijst, groenten, eiwitten en kruiden. Met slechts vijf onderdelen maak je in een handomdraai dit Koreaanse gerecht.

  1. Rijst
    Bibimbap betekent letterlijk ‘gemengde rijst’ - deze korrel is namelijk het belangrijkste onderdeel van dit Koreaanse gerecht. Er wordt vaak witte rijst gebruikt, maar je kunt ook een evenwichtige variant met volkoren rijst maken.
  2. Groenten
    Bak groenten naar keuze, zoals wortel, champignons of spinazie. Kies wat jij lekker vindt, en voeg naar smaak sojasaus toe.
  3. Eiwit
    Bibimbap wordt vaak geserveerd met dun gesneden rundvlees, maar malse kippendij, knapperig spek of gebakken tofu zijn goede alternatieven.
  4. Gebakken ei
    Meestal wordt vlak voor het opdienen een rauw ei in de Koreaanse bibimbap gebroken, welke in de hete rijst gaart, maar een gebakken ei is ook heerlijk.
  5. Toppings
    Kies zelf je favoriete toppings, zoals kimchi of sesamzaadjes. Ook kiemen en verse kruiden geven dit gerecht smaak én kleur. Geef de bibimbap extra pit met de traditionele gochujang (Koreaanse chilipasta).

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

HelloFresh €45 Korting