HelloFresh
Recipes
Japanse Recepten

Wereldkeukens

Indiase recepten
Japanse recepten

Japanse recepten

Dit is onze selectie Japanse recepten - er zit vast een recept voor jou tussen!

Spinazie-komkommersalade met sesam-soja dressing

Raak geïnspireerd !

#FreshTips

Japanse recepten

Waarom je vaak geen echte wasabi gebruikt in Japanse recepten

Als je een liefhebber van de Japanse keuken bent, is de kans groot dat je gek bent op sushi. Dit Japanse rijsthapje wordt vaak geserveerd met sojasaus, gember en wasabi. Maar wist je dat de meeste sushirestaurants buiten Japan helemaal geen echte wasabi gebruiken in hun Japanse gerechten?
Wasabi is een kruidige wortelgroente, die qua smaak veel weg heeft van mierikswortel. Het groeit slechts in een beperkt aantal gebieden in Japan, want er is erg vruchtbare grond voor nodig. Het is voor boerderijen daarom moeilijk om dit ingrediënt te reproduceren.
Je komt echte wasabi hierdoor buiten Japan niet vaak tegen, en het is ook vrij duur. Wasabi kan ongeveer 200 dollar per kilo kosten. Dankzij het forse prijskaartje kiezen de meeste restaurants in Europa, Australië en Noord-Amerika voor een goedkopere versie van dit pittige ingrediënt in Japanse gerechten.
Deze versie is gemaakt van een mengsel van mierikswortel en kruidige mosterd, maar soms kan het ook sporen van de echte wasabiwortel bevatten. Gelukkig geeft deze vervanger dezelfde pittige smaakexplosie, waar echte wasabi zo bekend om is, zodat je alsnog kunt genieten van jouw favoriete Japanse recepten

#FreshTips

Japanse recepten

Waarom je vaak geen echte wasabi gebruikt in Japanse recepten

Als je een liefhebber van de Japanse keuken bent, is de kans groot dat je gek bent op sushi. Dit Japanse rijsthapje wordt vaak geserveerd met sojasaus, gember en wasabi. Maar wist je dat de meeste sushirestaurants buiten Japan helemaal geen echte wasabi gebruiken in hun Japanse gerechten?
Wasabi is een kruidige wortelgroente, die qua smaak veel weg heeft van mierikswortel. Het groeit slechts in een beperkt aantal gebieden in Japan, want er is erg vruchtbare grond voor nodig. Het is voor boerderijen daarom moeilijk om dit ingrediënt te reproduceren.
Je komt echte wasabi hierdoor buiten Japan niet vaak tegen, en het is ook vrij duur. Wasabi kan ongeveer 200 dollar per kilo kosten. Dankzij het forse prijskaartje kiezen de meeste restaurants in Europa, Australië en Noord-Amerika voor een goedkopere versie van dit pittige ingrediënt in Japanse gerechten.
Deze versie is gemaakt van een mengsel van mierikswortel en kruidige mosterd, maar soms kan het ook sporen van de echte wasabiwortel bevatten. Gelukkig geeft deze vervanger dezelfde pittige smaakexplosie, waar echte wasabi zo bekend om is, zodat je alsnog kunt genieten van jouw favoriete Japanse recepten

Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 75,- korting + gratis cadeaus!