Japanse recepten

Dit is onze selectie Japanse recepten - er zit vast een recept voor jou tussen!

Rijstbowl met sticky paddenstoelen

met zoetzure radijsjes, gember en sesamzaad

Rijstbowl met sticky paddenstoelen

met zoetzure komkommer en gebakken sugarsnaps als extra

Sticky paddenstoelen met sesamrijst

met gember, bosui en zoetzure radijs

Sticky paddenstoelen met varkenshaaspuntjes als extra

met sesamrijst, gember en zoetzure radijs en gele biet

Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen

met ingemaakte radijsjes, komkommer en avocado

Noedelsoep met Japans gemarineerde kipfilet

met kastanjechampignons en paksoi

Sesamrijst met sticky paddenstoelen

met gember, bosui en zoetzure radijs

Sushibowl met warmgerookte zalm

met ingemaakte radijsjes, komkommer en avocado

Udon noedelsoep met gebakken schelvisfilet

met spitskool en broccoli

Japanse noedelsoep met dubbele portie kipfilet

met kastanjechampignons en paksoi

Japanse noedelsoep met kipfilet

met kastanjechampignons en paksoi

Japanse ramen met gebakken schelvisfilet

met udonnoedels, spitskool en broccoli

Japanse taco's met tofu

Met gele peen en rode peper

Pittige kokossoep met schelvis

Met udonnoedels, snijbonen en peen

Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Met udon noedels, spitskool en broccoli

Oosterse tartaar met kastanjechampignons

Met rijst, paksoi en geroosterd sesamzaad

Raak geïnspireerd !

#FreshTips

Japanse recepten

Waarom je vaak geen echte wasabi gebruikt in Japanse recepten

Als je een liefhebber van de Japanse keuken bent, is de kans groot dat je gek bent op sushi. Dit Japanse rijsthapje wordt vaak geserveerd met sojasaus, gember en wasabi. Maar wist je dat de meeste sushirestaurants buiten Japan helemaal geen echte wasabi gebruiken in hun Japanse gerechten?
Wasabi is een kruidige wortelgroente, die qua smaak veel weg heeft van mierikswortel. Het groeit slechts in een beperkt aantal gebieden in Japan, want er is erg vruchtbare grond voor nodig. Het is voor boerderijen daarom moeilijk om dit ingrediënt te reproduceren.
Je komt echte wasabi hierdoor buiten Japan niet vaak tegen, en het is ook vrij duur. Wasabi kan ongeveer 200 dollar per kilo kosten. Dankzij het forse prijskaartje kiezen de meeste restaurants in Europa, Australië en Noord-Amerika voor een goedkopere versie van dit pittige ingrediënt in Japanse gerechten.
Deze versie is gemaakt van een mengsel van mierikswortel en kruidige mosterd, maar soms kan het ook sporen van de echte wasabiwortel bevatten. Gelukkig geeft deze vervanger dezelfde pittige smaakexplosie, waar echte wasabi zo bekend om is, zodat je alsnog kunt genieten van jouw favoriete Japanse recepten

#FreshTips

Japanse recepten

Waarom je vaak geen echte wasabi gebruikt in Japanse recepten

Als je een liefhebber van de Japanse keuken bent, is de kans groot dat je gek bent op sushi. Dit Japanse rijsthapje wordt vaak geserveerd met sojasaus, gember en wasabi. Maar wist je dat de meeste sushirestaurants buiten Japan helemaal geen echte wasabi gebruiken in hun Japanse gerechten?
Wasabi is een kruidige wortelgroente, die qua smaak veel weg heeft van mierikswortel. Het groeit slechts in een beperkt aantal gebieden in Japan, want er is erg vruchtbare grond voor nodig. Het is voor boerderijen daarom moeilijk om dit ingrediënt te reproduceren.
Je komt echte wasabi hierdoor buiten Japan niet vaak tegen, en het is ook vrij duur. Wasabi kan ongeveer 200 dollar per kilo kosten. Dankzij het forse prijskaartje kiezen de meeste restaurants in Europa, Australië en Noord-Amerika voor een goedkopere versie van dit pittige ingrediënt in Japanse gerechten.
Deze versie is gemaakt van een mengsel van mierikswortel en kruidige mosterd, maar soms kan het ook sporen van de echte wasabiwortel bevatten. Gelukkig geeft deze vervanger dezelfde pittige smaakexplosie, waar echte wasabi zo bekend om is, zodat je alsnog kunt genieten van jouw favoriete Japanse recepten

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Bekijk onze boxen