topBanner
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

Premium
Lees meer

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Peer

150 gram

Pompoenblokjes

2 stuk(s)

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

100 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 gram

Fourme d'Ambert

(BevatMelk (inclusief lactose)Kan bevattenEi)

100 gram

Ontbijtspek

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

½ stuk(s)

Citroen

40 gram

Pikante uienchutney

1 stuk(s)

Roodlof

60 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4392 kJ
Energie (kcal)1050 kcal
Vetten70.0 g
waarvan verzadigd27.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels5 g
Eiwitten29 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd dan in de lengte in dunne plakjes. Meng de pompoenblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid ze vervolgens over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 - 25 minuten in de oven.

2

Leg de flammkuchen op een andere bakplaat met bakpapier. Verspreid 3/4 van de crème fraîche over de flammkuchen. Breng goed op smaak met peper en zout. Beleg eerst met het ontbijtspek, vervolgens de rode ui en dan de peer. Verkruimel de fourme d'Ambert over de flammkuchen en bak 15 - 20 minuten in de oven. Voeg de laatste 5 minuten de walnootstukjes toe.

3

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/4 tl citroenrasp, 1 el extra vierge olijfolie, de overige crème fraîche en de uienchutney. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verwijder de harde onderkant van de stronken roodlof en snijd het roodlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het roodlof in dunne reepjes.

5

Meng het roodlof met de dressing in de saladekom. Voeg vlak voor serveren de pompoenblokjes toe en 3/4 van de rucola. Schep goed om.

6

Verdeel de overige rucola over de flammkuchen en snijd in stukken. Serveer met de pompoen-roodlofsalade.