Skip to main content
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas

Geniet vandaag van klassiek comfortfood met deze kippensoep! De warme bouillon en malse kip maken het een heerlijk, lekker gerecht.

Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Pruimtomaat

70 gram

Maïs in blik

½

Tomatenpuree

50 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2687 kJ
Energie (kcal)642 kcal
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten44.1 g
waarvan suikers16 g
Vezels16 g
Eiwitten32.9 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan
Zeef
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon.
  • Haal de roomkaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip).
  • Snijd de paprika in blokjes. 

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de roomkaas en gebruik de andere helft een andere keer.

Knoflook snijden
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pot op middelhoog vuur. Bak het gehakt met de paprika 4 - 5 minuten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de tomatenpuree, de knoflook, de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de helft van het paprikapoeder toe. Bak 2 - 3 minuten.
Tortillareepjes maken
3
  • Snijd de tomaat in blokjes en laat de mais uitlekken. Voeg beide toe aan de pot. Voeg de bouillon toe en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tortilla's in reepjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zonnebloemolie en bestrooi met het overige paprikapoeder. Bak 2 - 3 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Serveer de soep in diepe borden.
  • Verdeel een toefje roomkaas erbovenop en garneer met de cheddar.
  • Serveer de krokante tortillareepjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders