Skip to main content
Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

met knolselderijpuree en peersalade

Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Gele wortel

¼ stuk(s)

Paarse wortel

5 gram

Verse tijm en salie

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Laurierblad

150 gram

Stoof van hert en ree

0.15 roll(s)

Bladerdeeg

150 gram

Aardappelen

300 gram

Knolselder

(Bevat: Selderij)

25 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Veenbes-pittenmix

½ stuk(s)

Peer

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

⅓ el

Suiker

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)790 kcal
Energie (kJ)3306 kJ
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels27.8 g
Eiwitten16.3 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Braad- of hapjespan met deksel
Ovenschaal
Aardappelstamper
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Wortelen glaceren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortelen grondig en dep ze droog. Snijd de wortelen in de lengte doormidden en snijd dikkere wortelen in vieren. Snijd de salie in reepjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote koekenpan met deksel op laag vuur. Voeg de wortelen en 1/2 el suiker per persoon toe, verlaag het vuur en stoof ze, afgedekt, 15 minuten.

Stoof maken
2

Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon en 50 ml water per persoon toe. Voeg ook de wildstoof, de takjes tijm en het laurierblad toe. Stoof, afgedekt, 35 – 40 minuten en schep tussendoor om.

Tarte tatin bakken
3

Leg de wortelen naast elkaar in een taartvorm, ovenschaal of ovenvaste koekenpan (zie TIPS) en giet de achtergebleven boter uit de pan eroverheen. Bestrooi met de salie en kruid rijkelijk met peper en zout. Snijd een stuk uit het bladerdeeg dat net iets groter is dan de bakvorm. Prik met een vork een aantal keer in het deeg. Drapeer het deeg over de wortelen en stop de deegrand voorzichtig in (zie TIP). Bak de tarte tatin 25 - 30 minuten in de oven, of tot het deeg gerezen en goudbruin is.

Tip: Gebruik je een springvorm voor het maken van de tarte tatin? Dan is het belangrijk dat je de binnenkant van de vorm zorgvuldig bekleedt met aluminiumfolie - anders zou de siroop uit de vorm kunnen lekken. Je kunt de tarte tatin ook in een ovenvaste koekenpan maken. Laat de tarte tatin in de pan of taartvorm afkoelen en verhit hem vlak voor het serveren op laag vuur, zodat de siroop weer vloeibaar wordt en de tarte tatin makkelijk loslaat.

Puree maken
4

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de puree. Schil de aardappelen. Schil 1/4 knolselderij per persoon en snijd in kleine blokjes. Kook de aardappelen samen met de knolselderij, afgedekt, in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Voeg 25 ml slagroom per persoon toe. Stamp met een aardappelstamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout. Houd de puree daarna tot serveren warm op laag vuur. Roer af en toe goed door.

Salade maken
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de cranberry-pittenmix tot de pitten poffen. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn met peper en zout. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de peer in plakjes. Meng de gemengde sla en peer door de dressing. Garneer de salade met de cranberry-pittenmix.

Serveren
6

Snijd de randen van de tarte tatin af met een scherp mesje. Plaats een bord op de vorm en draai de tarte tatin om. Verdeel de tarte tatin over de borden. Verdeel de puree ernaast. Haal de takjes tijm en blaadjes laurier uit de stoof en schep het stoofvlees naast de puree. Serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders