BBQ Recepten

Schijnt de zon? Hoog tijd voor een BBQ! HelloFresh bezorgt je tal van originele BBQ-recepten, zodat jij een echt feest maakt van jouw BBQ. Zo vind je heel wat BBQ-ideeën voor onder meer salades, groenten en vleesgerechten.

BBQ-recepten

Inspiratie voor salades bij de BBQ

Tijdens het barbecueën is er ook ruimte op tafel voor diverse frisse bijgerechten.

Zo kun je zelf heel wat heerlijke salades maken waar jij en je gasten alvast van kunnen genieten terwijl iedereen wacht tot de BBQ-bereidingen klaar zijn. Groentjes doen het altijd goed! Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan een lekkere groenteschotel, waarbij je de groenten eerst grilt op de BBQ en daarna serveert.

Vegetarische recepten voor op de BBQ

Vegetarische recepten worden steeds populairder en ook barbecueën kan uiteraard vegetarisch. Je kunt namelijk kiezen voor barbecuerecepten zonder vlees of vis. Zo kun je een lekker gerecht maken op basis van groenten van de grill of met groentesatés. Je kunt eventueel ook een vleesvervanger gebruiken. Hieronder vind je een selectie vegetarische barbecuerecepten. HelloFresh zorgt ervoor dat jouw BBQ-dag een enorm feest wordt!

De BBQ-tips van HelloFresh

We hebben niet alleen tal van BBQ-gerechten in de aanbieding, maar ook heel wat nuttige tips. Het is uiteraard erg belangrijk dat je precies weet wanneer de gerechten klaar zijn en hoe je het gerecht de beste smaak geeft. HelloFresh bezorgt je daarom een aantal BBQ-tips waarmee jij je gasten een onvergetelijke avond bezorgt.

Hoe bereid je varkenskotelet op de BBQ?

Varkenskoteletten gril je in totaal 8 à 12 minuten en draai je eenmaal om, boven een directe warmtebron met het deksel erop. Gril ze tot het rooster mooie strepen in het vlees achterlaat. Malse koteletten zijn binnenin grijswit met een kerntemperatuur van 60 °C. Laat ze nog 5 minuutjes rusten, zodat het vocht binnenin gelijkmatig verdeeld is, voordat je ze aansnijdt. Genieten maar!

Hoe bereid je zalm op de BBQ?

Leg de zalmfilets op de BBQ met de ontvelde kant naar beneden, zodat er mooie grillstrepen op de vis verschijnen terwijl hij nog stevig is. Plaats het deksel op de BBQ en laat de vis 2 à 3 minuten garen. Draai de filets om met een tang en een metalen spatel, zodat nu de kant met het vel op het rooster ligt. Gril de vis nog 2 à 5 minuten en serveer hem.

Hoe bereid je steak op de BBQ?

Voordat je de steaks op het rooster legt, besmeer je beide kanten met olie, besprenkel je ze met peper en zout en laat je ze 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Verwarm je grill voor op hoge temperatuur. Bak de steaks 3 minuten per kant voor saignant, 1,5 à 2 minuten voor bleu en 4 minuten als je een goed doorbakken steak wilt. Laat ze 5 à 10 minuten rusten voordat je ze serveert.

Hoe bereid je kippenborst op de BBQ?

Voordat je ze klaarmaakt, plet je de borstfilets met een paar flinke klappen van een deegroller, zodat het vlees gelijkmatiger wordt en minder uitdroogt. Daarna voeg je smaak toe door het vlees te marineren in jouw favoriete kruiden. Leg de gemarineerde filets een half uur in de koelkast voordat je ze op de BBQ legt. Gril ze 5 à 7 minuten op een matig vuur, draai ze om met een tang en gril de andere kant ook 5-7 minuten. Steek een mes in het vlees. De kip is gaar als het vlees helemaal wit is en er sap uitstroomt. Is dat niet het geval, leg de kip dan weer op het rooster en gril hem nog wat langer. Serveer met een lekkere BBQ-saus!

Hoe maak je een BBQ schoon?

Er zijn een paar goede tips om het rooster sneller schoon te krijgen, vooral als de resten er lastig afgaan. Stoom en azijn zijn beide erg doeltreffend. Als je stoom gebruikt, vul dan een metalen blik met water en breng het op de rooster aan de kook. Schuif het blik opzij (met een ovenwant!) en schrob met een stevige borstel. Door de stoom laat het vuil goed los. Je kunt ook azijn in een spuitfles doen, je rooster goed besproeien en dan het vuil eraf schrobben met een prop aluminiumfolie. Je schone rooster gaat ervan glanzen!

Hoe bereid je spareribs op de BBQ?

Als je nooit eerder spareribs op de BBQ hebt gegrild, kies dan voor gewone spareribs. Die zijn kleiner en vleziger dan Amerikaanse ribben uit een speciaalzaak. Verwijder het vlies van de spareribs en kruid het vlees. Zorg voor een matig warme grill, leg de ribbetjes op het midden van het rooster en gril ze boven indirecte vlammen, zodat het vlees mals en zacht blijft. Gril beide kanten 30 minuten, leg ze vervolgens boven matig warme directe vlammen en gril ze nog eens 20 à 40 minuten. Controleer of de spareribs gaar zijn door te kijken of het vlees loskomt van het bot. Als je vork soepel door het vlees glijdt, zijn de spareribs klaar.

Hoe bereid je maïs op de BBQ?

Maïskolven kun je heel gemakkelijk grillen. Je hoeft alleen maar voor te verwarmen tot een hoge temperatuur en daarna kan je de maïs grillen tot hij geblakerd is. Dat duurt meestal zo’n 10 minuten. Serveer de kolven met boter en zout.

Hoe maak je hamburgersaus?

Maak zelf hamburgersaus door drie eetlepels mayonaise te mengen met twee eetlepels tomatenketchup. Voeg er een eetlepel Amerikaanse mosterd aan toe. Snijd 25 gram augurk in dunne plakjes en roer ze door de saus.

Wereldkeukens

BBQ Recepten

De lekkerste recepten om thuis te koken

Elke dag beter eten.

Wat zoek je?

1 van de 5 voltooid
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 90,- korting