Avocado recepten

Dankzij de zachtromige, nootachtige smaak van avocado kun je deze in tal van gerechten verwerken. Laat je inspireren door de koolrabi recepten van HelloFresh.

Bekijk de beste groente recepten van HelloFresh

Avocadosoep

Ben je dol op guacamole of alles dat met avocado is bereid? Dan ben je waarschijnlijk ook weg van avocadosoep. We horen je denken: een soep van avocado? Maar waarom ook niet! Het is een voedzame romige soep die je zowel warm als koud kunt eten. Waar je bovendien tientallen variaties op kunt bedenken. Zo is avocadosoep heerlijk met Mexicaanse salsa, garnalen of yoghurt. Bovendien is het super handig als je veel overrijpe avocado’s hebt. Als je eenmaal een grote pan avocadosoep hebt gemaakt, kun je het gemakkelijk nog een dag afgedekt in de koelkast of langer in de vriezer bewaren.

Avocado recepten warm

Avocado’s worden vaak koud gegeten, maar er zijn ook verrukkelijke recepten met warme avocado. Wanneer je avocado’s opwarmt worden ze nog zachter en romiger. Wat dacht je van avocadosoep, gefrituurde avocado of avocado uit de oven? Avocadosoep leent zich uitstekend voor een licht voorgerecht tijdens een uitgebreid diner. Terwijl als je gepaneerde avocado uit de frituur met een frisse dip serveert, is het een smaakvol hapje bij een borrel. Avocado uit de oven kun je bijvoorbeeld grillen en vervolgens vullen met krabsalade. Een lekkere variatie voor op de bbq in de zomer.

Veelgestelde vragen over avocado recepten

Hoe eet je het lekkerst een avocado?

De lekkerste manier om avocado te eten, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Maar dit zijn enkele lekkere opties om avocado te eten: je kunt avocado met wat zout en citroensap op een toast doen, in blokjes snijden voor in een salade of een halve avocado vullen met bijvoorbeeld garnalen.

Hoe verwerk je een avocado?

Het verwerken van een avocado kan op een relatief eenvoudige manier. Als eerste is het belangrijk om de rijpheid te controleren. Als de avocado een beetje zacht is, kan het worden verwerkt. Snijd de avocado vervolgens rondom de pit door de helft. Verwijder de pit met een mes en lepel het vruchtvlees uit de schil.

Hoe breng je avocado op smaak?

Avocado’s hebben van nature een milde en romige smaak. Je kunt deze vruchtgroente eenvoudig op smaak brengen met citroensap, zout, peper, knoflook en ui. Ook diverse kruiden en specerijen smaken goed in combinatie met avocado’s, zoals koriander en kerriepoeder.

Is een avocado goed voor je?

Een avocado is over het algemeen goed voor je, omdat het veel voedingsstoffen, gezonde vetten en vezels bevat.
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 90,- korting
Krijg tot wel € 90 korting + cadeaus!

Inclusief gratis bezorging