HelloFresh
topBanner
Paasbrunch met hartige plaattaart met zalmtopping

Paasbrunch met hartige plaattaart met zalmtopping

groene asperges, appel-chaussons en gekookt eitje

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.


Maak je de paasbrunch 4 of meer dagen nadat je de box hebt ontvangen? Bewaar de verse kruiden en de asperges dan tot gebruik in de vriezer.

Tips voor het invriezen van asperges en kruiden: • Vries de asperges rauw in, laat ze voor gebruik ontdooien en droog de asperges. • Pluk de kruiden, was ze goed af en laat drogen. Wanneer de kruiden opgedroogd zijn kun je ze in een diepvriesbakje in de vriezer leggen.

Labels:Family
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenVisSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2.67 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

50 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

80 g

Warmgerookte zalm

(BevatVis)

1 tl

Gemalen kaneel

100 g

Groene asperges

10 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

6 stuks

Perssinaasappel

2 stuks

Biologisch witbroodje met roggedesem

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

2 stuks

Aardbeienjam

(BevatTraces of Nuts, Traces of Gluten, Traces of Peanuts, Traces of Milk, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Courgette

10 g

Verse dille, munt & bladpeterselie

½ stuks

Appel

1 stuks

Peer

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

2 el

Suiker

1 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)7655 kJ
Energie (kcal)1830 kcal
Vetten99.0 g
waarvan verzadigd45.0 g
Koolhydraten172 g
waarvan suikers57.6 g
Vezels13 g
Eiwitten55 g
Zout4.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Kom
Bakplaat
Bakpapier
Steelpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Snijd de peer in parten. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de dille en de peterselie fijn. Klop 1/3 ei per persoon los in een kleine kom.

2

Meng in een kom: de oude kaas, crème fraîche, peper en zout. Smeer dit mengsel over de helft van het bladerdeeg en beleg losjes met 1/3 van de courgette linten. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met de helft van het losgeklopte ei. Bak de plaattaart op een bakplaat met bakpapier 20 - 25 minuten in de oven en garneer met de dille, bladpeterselie en de gerookte zalm.

3

Meng per persoon in een kom: 1/2 tl kaneel, 1/2 el boter en 1/2 el suiker. Verdeel de appel over de helft van het overgebleven bladerdeeg en leg dit botermengsel ertussen. Vouw het bladerdeeg dicht en kerf de bovenkant in. Bestrijk het bladerdeeg met het overige losgeklopte ei. Bak 15 - 20 minuten naast de plaattaart in de oven.

4

Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges. Verdeel de asperges over een bakplaat met bakpapier. Meng de asperges met 1/2 el olijfolie per persoon, de panko, peper en zout. Bak de asperges samen met het zuurdesembrood 8 - 10 minuten in de oven. Pers ondertussen het sap van de sinaasappels uit.

5

Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Kook de eieren 5 - 6 minuten (zie TIP). Laat daarna schrikken onder koud water. Meng in een saladekom per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el suiker, 1/2 el extra vierge olijfolie, de munt, de peerparten en de overige courgette linten.

6

Verdeel de verschillende gerechten over tafel en schenk de sinaasappelsap in de glazen. Serveer de aspergesoldaten met de zachtgekookte eitjes, de verse geitenkaas en aardbeienjam met het zuurdesembrood. Serveer met de courgette-peer salade, plaattaart en appelflap.