Afrikaanse recepten

Dit is onze selectie Afrikaanse recepten - er zit vast een recept voor jou tussen!

Kipfilet met zoet-kruidige groentestoof

Met ras el hanout en gedroogde abrikozen

Nasi van parelgerst

Met bakbanaan, komkommer en pindasaus

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen

Volkoren pitabrood met falafel, rodekoolsalade en labne

De labne geeft dit gerecht een twist uit het Midden-Oosten

Raak geïnspireerd !

#FreshTips

Afrikaanse recepten

4 manieren om freekeh te gebruiken in Afrikaanse recepten

Freekeh is een groene, oftewel jonge tarwe, die licht geroosterd wordt. Het wordt al eeuwenlang in Afrikaanse recepten gebruikt. Doordat het de structuur van grove rijst heeft en een rokerige en nootachtige smaak, past het in vele HelloFresh-recepten. Lees hier op welke manieren je met dit Afrikaanse ingrediënt kunt koken.

  1. Rijstvervanger
    Freekeh kan in plaats van rijst worden gebruikt als basis voor soepen of stoofschotels. Deze vervanger is naast een bron van eiwitten, ook rijk aan voedingsvezels.
  2. Salade
    De nootachtige smaak van freekeh geeft jouw salade een lekkere bite. Het is vullend en voedzaam, dus van een simpel bijgerecht, maak je met freekeh een volwaardige maaltijd. Probeer eens de tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten.
  3. Ontbijt
    Geef het ontbijt een Afrikaanse twist met freekeh. Freekeh-pap kun je hartig serveren met bijvoorbeeld groenten en een gebakken ei of als zoete variant met stukjes appel en honing.
  4. Pilav
    Freekeh is het perfecte graan voor pilav, dankzij de structuur en vezels. Vervang in dit recept, de pilav met gestoomde kabeljauw, de rijst eens door freekeh en ontdek hoe smaakvol het is.

#FreshTips

Afrikaanse recepten

4 manieren om freekeh te gebruiken in Afrikaanse recepten

Freekeh is een groene, oftewel jonge tarwe, die licht geroosterd wordt. Het wordt al eeuwenlang in Afrikaanse recepten gebruikt. Doordat het de structuur van grove rijst heeft en een rokerige en nootachtige smaak, past het in vele HelloFresh-recepten. Lees hier op welke manieren je met dit Afrikaanse ingrediënt kunt koken.

  1. Rijstvervanger
    Freekeh kan in plaats van rijst worden gebruikt als basis voor soepen of stoofschotels. Deze vervanger is naast een bron van eiwitten, ook rijk aan voedingsvezels.
  2. Salade
    De nootachtige smaak van freekeh geeft jouw salade een lekkere bite. Het is vullend en voedzaam, dus van een simpel bijgerecht, maak je met freekeh een volwaardige maaltijd. Probeer eens de tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten.
  3. Ontbijt
    Geef het ontbijt een Afrikaanse twist met freekeh. Freekeh-pap kun je hartig serveren met bijvoorbeeld groenten en een gebakken ei of als zoete variant met stukjes appel en honing.
  4. Pilav
    Freekeh is het perfecte graan voor pilav, dankzij de structuur en vezels. Vervang in dit recept, de pilav met gestoomde kabeljauw, de rijst eens door freekeh en ontdek hoe smaakvol het is.

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Bekijk onze boxen