Loaded fries betekent letterlijk geladen of beladen frietjes. Vandaag maak jij een Italiaanse variant!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Kipgehakt met Mediterrane kruiden
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
65 gram
Rode kerstomaten
50 gram
Geraspte mozzarella
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
10 ml
Basilicumcrème
2.5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten: Selderij)
¾ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat dan de mozzarella en Italiaanse kaas achterwege. Gebruik ook de helft van de basilicum-mayonaise. Verwerk de overige ingredienten de volgende dag in de soep, tussen een lunchbroodje of in een lunchsalade. Het kipgehakt en de mozarella kunnen ervoor zorgen dat de frieten minder krokant worden. Houd je hier niet van? Doe het kipgehakt en de mozarella dan in een aparte ovenschaal en de gerapte kaas eventueel over de frieten. Bak 2 - 3 minuten mee met de frieten. Serveer vervolgens het kipgehakt met mozarella, de frieten en cherrytomaten naast elkaar in plaats van op elkaar.
Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering