Skip to main content
Pollo tonnato met zuurdesembrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus

Een klassieke vitello tonnato bestaat uit dungesneden kalfsfricandeau met een tonijn-kappertjesmayonaise. Deze smaakvolle tonijnsaus is ook heerlijk bij kip. De kipfilethaasjes geef je nog meer smaak door ze te pocheren in bouillon. Met gepofte tomaatjes, knapperige zuurdesembroodjes en zelfgemaakte kruidenboter wordt het gegarandeerd genieten!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Vis
Ei
Mosterd
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Bevat: Gluten, Soja, Sesamzaad)

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat: Vis)

10 gram

Kappertjes

50 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

4 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

5 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Kipfilet

30 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

25 gram

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

400 ml

Kippenbouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5234 kJ
Energie (kcal)1251 kcal
Vetten88 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers3 g
Vezels6 g
Eiwitten42 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal
Grote kom
Staafmixer
Kleine kom
Pan met deksel

Instructies

Tomaten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de rode cherrytomaten in een ovenschaal met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Rooster de tomaten 20 – 22 minuten in de oven. Leg de laatste 6 – 8 minuten het zuurdesembrood erbij in de oven.

Saus maken
2

Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Mix in een hoge kom de helft van de blaadjes basilicum, de helft van de kappertjes, de mayonaise en de tonijn met een staafmixer tot een fijne saus. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenboter maken
3

Hak de overige basilicum, de peterselie en de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de peterselie en de bieslook met de zachte roomboter. Breng op smaak met zout en peper. Dek af met plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast.

Kip pocheren
4

Bereid de kippenbouillon in een pan. Zet, als de bouillon kookt, het vuur laag en leg de kipfilethaasjes in de bouillon. Kook de kip in 6 – 8 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon.

Tonnato afmaken
5

Maak op de borden een bedje van de slamelange en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Leg hier de gepocheerde kipfilethaasjes op. Verdeel de tonijnsaus over de kip en garneer met de overige kappertjes en basilicum.

Serveren
6

Serveer de pollo tonnato met de geroosterde tomaten en het zuurdesembrood met de kruidenboter.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Hertengehaktballetjes met witte kaas

Hertengehaktballetjes met witte kaas

met gembercouscous, groenten en peterselie
Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met kerstomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie
Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar aardappeltjes, peterselie en Mediteraanse kruiden
Conchiglie uit de heksenketel

Conchiglie uit de heksenketel

met "bloed"saus van rode pesto en geitenkaas
Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

met ciabatta, knapperige koolsla en patatjes met peterselie
Tonijnsalade à la tonnato

Tonijnsalade à la tonnato

met knoflookpanko, kappertjes, citroen en verse kruiden
Mozzarella-knoflookbrood als extra

Mozzarella-knoflookbrood als extra

Bijgerecht | met huisgemaakte peterselie-knoflookboter
Quiche met meiraap, prei en ontbijtspek

Quiche met meiraap, prei en ontbijtspek

met Goudse kaas en bieslook
Romige mafaldine met honing-geitenkaas

Romige mafaldine met honing-geitenkaas

met panko, courgette en kappertjes
Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

met kappertjes, peterselie en courgette
Cottage pie met kaas, curry en bieslook

Cottage pie met kaas, curry en bieslook

met gehakt, spitskool en appel
Penne met kipgehaktballetjes in romige tomatensaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige tomatensaus

met Grana Padano, basilicum en spinazie

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pikante panko

Mafaldine met burrata en pikante panko

in romige saus met kappertjes en kerstomaten
Cottage pie op z'n Italiaans

Cottage pie op z'n Italiaans

met varkensboerengehakt, spinazie en kaas
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pikante chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig flatbread, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uiensaus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta op z'n Mexicaans

Snelle pasta op z'n Mexicaans

met varkensgehakt, kaas en zure room
Kalkoensalade à la tandoori

Kalkoensalade à la tandoori

met mangochutneydressing, patatjes en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken patatjes en komkommersalade