HelloFresh
Recipes
Mediterrane Recepten

Wereldkeukens

Indiase recepten

Mediterrane recepten

Dit is onze selectie Mediterrane recepten - er zit vast een recept voor jou tussen!

Mediterrane couscous met tonijn

Wereldkeukens

Mediterrane recepten

Raak geïnspireerd !

#FreshTips

Mediterrane recepten

Zo maak je de perfecte halloumi voor in mediterrane gerechten

Halloumi is een veelgebruikt ingrediënt in onze mediterrane recepten. Je kunt halloumi rauw eten, maar het lekkerst is om het in dunne plakken te snijden en vervolgens te bakken of grillen. Om het goed te bereiden voor in mediterrane recepten heb je een aantal tips nodig en die delen we graag met je!

  1. Gebruik geen olie.
    De halloumi geeft eigen vette sappen vrij als je het bakt - en aangezien hij niet smelt zoals andere kazen, moet hij niet aan de pan blijven plakken.
  2. Gebruik een anti-aanbakpan of bakplaat op middelhoog vuur.
    Aangezien u geen olie gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de pan die u gebruikt antiaanbaklaag heeft, zodat u de halloumi gemakkelijk kunt omdraaien tijdens het koken.
  3. Snijd uw halloumi in plakken van 1 cm.
    Plakjes die dunner zijn dan 1 cm zullen te snel knapper worden en je zult het midden van de halloumi missen.
  4. Draai uw halloumi pas om als alle vette vloeistof is verdampt.
    De kaas moet goudbruin zijn voordat je hem omdraait.
  5. De tweede kant zal slechts een minuut nodig hebben om bruin te worden.
    Laat hem niet te lang op het fornuis staan, anders droogt je halloumi op.

    Extra tip: Kruid de halloumi voor het bakken met mediterrane kruiden, zoals munt of oregano. Hierdoor krijgt het extra smaak en past het perfect in vele mediterrane gerechten.

#FreshTips

Mediterrane recepten

Zo maak je de perfecte halloumi voor in mediterrane gerechten

Halloumi is een veelgebruikt ingrediënt in onze mediterrane recepten. Je kunt halloumi rauw eten, maar het lekkerst is om het in dunne plakken te snijden en vervolgens te bakken of grillen. Om het goed te bereiden voor in mediterrane recepten heb je een aantal tips nodig en die delen we graag met je!

  1. Gebruik geen olie.
    De halloumi geeft eigen vette sappen vrij als je het bakt - en aangezien hij niet smelt zoals andere kazen, moet hij niet aan de pan blijven plakken.
  2. Gebruik een anti-aanbakpan of bakplaat op middelhoog vuur.
    Aangezien u geen olie gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de pan die u gebruikt antiaanbaklaag heeft, zodat u de halloumi gemakkelijk kunt omdraaien tijdens het koken.
  3. Snijd uw halloumi in plakken van 1 cm.
    Plakjes die dunner zijn dan 1 cm zullen te snel knapper worden en je zult het midden van de halloumi missen.
  4. Draai uw halloumi pas om als alle vette vloeistof is verdampt.
    De kaas moet goudbruin zijn voordat je hem omdraait.
  5. De tweede kant zal slechts een minuut nodig hebben om bruin te worden.
    Laat hem niet te lang op het fornuis staan, anders droogt je halloumi op.

    Extra tip: Kruid de halloumi voor het bakken met mediterrane kruiden, zoals munt of oregano. Hierdoor krijgt het extra smaak en past het perfect in vele mediterrane gerechten.

Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 75,- korting + gratis cadeaus!