Mediterrane recepten
Dit is onze selectie Mediterrane recepten - er zit vast een recept voor jou tussen!
Mediterrane couscous met tonijn
met verse kruiden en leccino olijven
Snelle kipshoarma met bulgur
met tomaat, bladpeterselie en limoen
Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel
met appel en walnoot
Plaattaart met spinazie en ei
en een tomatensalade
Paprika-amandelvarkensworst van Brandt & Levie met kruidige rijst
met courgette uit de oven
Kabeljauw in cherrytomatenbouillon
met salade van gebakken courgette en rucola
Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik
in een tomatensaus
Pittige parelgerst met kipgehakt en tomaat
met piri-pirikruiden en verse peterselie
Pasta met geroosterde-paprikasaus en halloumi
met courgette en vers basilicum
Provençaals gehaktbrood
met Italiaanse groente in tomatensaus en rijst
Couscoussalade met halloumi-frietjes
met yoghurt-tahinsaus en limoen
Risotto van parelgerst met kipgehakt en tomaat
met piri-pirikruiden en verse peterselie
Brandt & Levie paprika-amandelvarkensworst met patatas bravas
met geroosterde wortel en aïoli
Patatas bravas met een geitenkaasomelet
met rundermerguez als extra
Kipworstjes met Italiaanse panzanella-salade
met dubbele portie kipworstjes
Kipworstjes met Italiaanse panzanella-salade
met pesto-krieltjes en zelfgemaakte croutons
De lekkerste recepten om thuis te koken
Wij bedenken de recepten en bezorgen de boodschappen bij jou thuis. Zo houd jij tijd over voor andere dingen.
Raak geïnspireerd !
#FreshTips
Mediterrane recepten

Zo maak je de perfecte halloumi voor in mediterrane gerechten
Halloumi is een veelgebruikt ingrediënt in onze mediterrane recepten. Je kunt halloumi rauw eten, maar het lekkerst is om het in dunne plakken te snijden en vervolgens te bakken of grillen. Om het goed te bereiden voor in mediterrane recepten heb je een aantal tips nodig en die delen we graag met je!
- Gebruik geen olie.
De halloumi geeft eigen vette sappen vrij als je het bakt - en aangezien hij niet smelt zoals andere kazen, moet hij niet aan de pan blijven plakken. - Gebruik een anti-aanbakpan of bakplaat op middelhoog vuur.
Aangezien u geen olie gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de pan die u gebruikt antiaanbaklaag heeft, zodat u de halloumi gemakkelijk kunt omdraaien tijdens het koken. - Snijd uw halloumi in plakken van 1 cm.
Plakjes die dunner zijn dan 1 cm zullen te snel knapper worden en je zult het midden van de halloumi missen. - Draai uw halloumi pas om als alle vette vloeistof is verdampt.
De kaas moet goudbruin zijn voordat je hem omdraait. - De tweede kant zal slechts een minuut nodig hebben om bruin te worden.
Laat hem niet te lang op het fornuis staan, anders droogt je halloumi op.
Extra tip: Kruid de halloumi voor het bakken met mediterrane kruiden, zoals munt of oregano. Hierdoor krijgt het extra smaak en past het perfect in vele mediterrane gerechten.
#FreshTips
Mediterrane recepten

Zo maak je de perfecte halloumi voor in mediterrane gerechten
Halloumi is een veelgebruikt ingrediënt in onze mediterrane recepten. Je kunt halloumi rauw eten, maar het lekkerst is om het in dunne plakken te snijden en vervolgens te bakken of grillen. Om het goed te bereiden voor in mediterrane recepten heb je een aantal tips nodig en die delen we graag met je!
- Gebruik geen olie.
De halloumi geeft eigen vette sappen vrij als je het bakt - en aangezien hij niet smelt zoals andere kazen, moet hij niet aan de pan blijven plakken. - Gebruik een anti-aanbakpan of bakplaat op middelhoog vuur.
Aangezien u geen olie gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de pan die u gebruikt antiaanbaklaag heeft, zodat u de halloumi gemakkelijk kunt omdraaien tijdens het koken. - Snijd uw halloumi in plakken van 1 cm.
Plakjes die dunner zijn dan 1 cm zullen te snel knapper worden en je zult het midden van de halloumi missen. - Draai uw halloumi pas om als alle vette vloeistof is verdampt.
De kaas moet goudbruin zijn voordat je hem omdraait. - De tweede kant zal slechts een minuut nodig hebben om bruin te worden.
Laat hem niet te lang op het fornuis staan, anders droogt je halloumi op.
Extra tip: Kruid de halloumi voor het bakken met mediterrane kruiden, zoals munt of oregano. Hierdoor krijgt het extra smaak en past het perfect in vele mediterrane gerechten.
Recepten die je met liefde kookt!
Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten
bekijk onze boxen