Skip to main content
Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie
Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

met yoghurt en krokante pastinaakchips

Deze soep van pastinaak heeft een zoete, anijsachtige smaak en dat is perfect in combinatie met de frisse yoghurt.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

stuk(s)

Sjalot

gram

Pastinaak

stuk(s)

Knoflookteen

gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

takje(s)

Verse rozemarijn

stuk(s)

Baguette

(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

gram

Aardappelen

gram

Boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

ml

Zonnebloemolie

el

Witte balsamicoazijn

stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3022 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten51.6 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten51.5 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels9 g
Eiwitten9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Staafmixer
Steelpan
Bord
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Soep voorbereiden
1
  • Schil de pastinaak en de kruimige aardappelen en snijd in grove stukken. Houd 3 pastinaakschillen per persoon apart om pastinaakchips van te maken in stap 4.
  • Snijd de sjalot in halve ringen. Pers 1/2 knoflookteen per persoon of snijd fijn (zie Tip).
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Voeg de aardappelen en pastinaak toe en bak 1 - 2 minuten mee. 

Tip: De overige knoflook gebruik je ongepeld in stap 3. 

Soep afmaken
2
  • Voeg de benodigde hoeveelheid water toe aan de soeppot. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot en kook het geheel, afgedekt, 20 - 22 minuten op middelhoog vuur.
  • Pureer de soep met een staafmixer (zie Tip). Breng de soep op smaak met peper en zout.

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe tijdens het pureren.

Knoflook-rozemarijnolie maken
3
  • Kneus de overige knoflook met de platte kant van een mes.
  • Knip van elk rozemarijntakje een stukje van 2 cm af. Houd apart om het dessert mee te decoreren.
  • Verhit 2 el olijfolie per persoon in een kleine steelpan op laag vuur en voeg de rozemarijn en knoflook toe. Laat de rozemarijn en knoflook 20 minuten op laag vuur in de olie trekken (zie Tip).
  • Laat afkoelen.

Tip: Houd de pan in de gaten en zet het vuur indien nodig nog lager, zodat de knoflook niet te bruin kleurt.

Pastinaakchips maken
4
  • Verhit 3 el zonnebloemolie per persoon in een tweede steelpan op middelhoog vuur. Controleer of de olie goed heet is door een stukje pastinaakschil aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de chips te bakken. 
  • Frituur de pastinaakschillen 30 - 60 seconden, of tot ze goudbruin kleuren en krokant zijn (zie Tip). Laat de pastinaakchips uitlekken op een bord met keukenpapier. 
  • Bewaar in een luchtdicht doosje tot gebruik. 

Tip: Frituur de pastinaakschillen in delen voor een krokanter resultaat. 

Knoflookbrood bakken
5
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de knoflook uit de knoflook-rozemarijnolie en verwijder de schil. Hak de knoflook fijn. Meng in een kleine kom de knoflook met 1/2 el rozemarijnolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd 2 schuine baguettesneetjes van 1 cm dik per persoon af en besmeer met de knoflook-rozemarijnolie. Bak 5 - 7 minuten in de oven.
Serveren
6
  • Verdeel de soep over diepe borden.
  • Garneer met de yoghurt, de overige knoflook-rozemarijnolie en de pastinaakchips.
  • Serveer met het knoflookbrood. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen