Aziatische recepten

Dit is onze selectie Aziatische recepten - er zit vast een recept voor jou tussen!

Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

met spitskool en zoetzure komkommer

Mini-tortilla's met dubbele portie varkenshaaspuntjes

met spitskool, zoetzure komkommer en gomasio

Kippendij met Aziatische twist en pandanrijst

met oosterse groenten, verse kruiden en pinda's

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewtopping

Rijst met kokosmelk en gebakken tofu

met wortel, paksoi en pinda's

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en honing-cashewtopping

Spinazie-kokoscurry met gele rijst

met tomaat, cashewnoten en een spiegelei

Milde curry met spinazie en kikkererwten

boordevol groente en geserveerd met rijst

Pittige kokossoep met schelvis

met verse udonnoedels, snijbonen en wortel

Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

met geroerbakte groenten en pinda's

Ramen-bowl met pittige garnalen, sugarsnaps en noedels

met champignons, zoetzure radijs en gomasio

Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst

Milde viscurry

met rijstnoedels en broccoli

Rijstsalade met vegetarische schnitzel en sesam-gemberdressing

met zoetzure rauwkost, gomasio en zoete Aziatische saus

Sticky paddenstoelen in schuitjes van little gem

met pandanrijst, zoetzure wortel en pinda's

Aziatische noedels met gekruid rundergehakt

met wokgroenten en gezouten pinda's

Raak geïnspireerd !

#FreshTips

Aziatische recepten

De lekkerste Aziatische noedels

Bij een Aziatische maaltijd horen de juiste noedels, want welke je gebruikt verschilt per recept. Of je nu een pittige laksa of een klassieke pad thai maakt - wij leren je wat meer over de verschillende soorten noedels en bij welk Japanse gerecht ze het beste passen.


Udonnoedels
We kennen deze Japanse tarwenoedel allemaal uit de ramensoep, maar wat je misschien niet weet is dat ramennoedels ook gebruikt kunnen worden in koude gerechten, zoals noedelsalades.
Hokkiennoedels
De hedendaagse hokkiennoedels bestaan uit restjes noedels, vaak een combinatie van rijstnoedels met eiernoedels. De noedels worden eerst geroerbakt met ei en knoflook en vervolgens gestoofd in een smaakvolle zelfgemaakte garnalenbouillon met wat taugé erbij.
Rijstnoedels
Bun cha, pad thai, chow fun, pho - rijstnoedels worden veel gebruikt in Aziatische recepten en bij ons zijn ze ook vaak favoriet. Deze van nature glutenvrije noedels worden vaak gedroogd gekocht en zijn er in vele varianten. De noedels zijn zelfs verkrijgbaar als vellen rijstpapier voor het maken van verse loempia’s.

Sobanoedels
Deze noedels zijn gemaakt van boekweitmeel en hebben een kenmerkende smaak en lichtbruine kleur. Sobanoedels worden meestal gekoeld na het koken en koud geserveerd - heerlijk in een zomerse salade of als tussendoortje met een lekker sausje.

#FreshTips

Aziatische recepten

De lekkerste Aziatische noedels

Bij een Aziatische maaltijd horen de juiste noedels, want welke je gebruikt verschilt per recept. Of je nu een pittige laksa of een klassieke pad thai maakt - wij leren je wat meer over de verschillende soorten noedels en bij welk Japanse gerecht ze het beste passen.


Udonnoedels
We kennen deze Japanse tarwenoedel allemaal uit de ramensoep, maar wat je misschien niet weet is dat ramennoedels ook gebruikt kunnen worden in koude gerechten, zoals noedelsalades.
Hokkiennoedels
De hedendaagse hokkiennoedels bestaan uit restjes noedels, vaak een combinatie van rijstnoedels met eiernoedels. De noedels worden eerst geroerbakt met ei en knoflook en vervolgens gestoofd in een smaakvolle zelfgemaakte garnalenbouillon met wat taugé erbij.
Rijstnoedels
Bun cha, pad thai, chow fun, pho - rijstnoedels worden veel gebruikt in Aziatische recepten en bij ons zijn ze ook vaak favoriet. Deze van nature glutenvrije noedels worden vaak gedroogd gekocht en zijn er in vele varianten. De noedels zijn zelfs verkrijgbaar als vellen rijstpapier voor het maken van verse loempia’s.

Sobanoedels
Deze noedels zijn gemaakt van boekweitmeel en hebben een kenmerkende smaak en lichtbruine kleur. Sobanoedels worden meestal gekoeld na het koken en koud geserveerd - heerlijk in een zomerse salade of als tussendoortje met een lekker sausje.

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Bekijk onze boxen