Aziatische recepten

Dit is onze selectie Aziatische recepten - er zit vast een recept voor jou tussen!

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus

Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip

met paddenstoelen, zoetzure komkommer en chili-mayonaise

Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes

in zelfgemaakte marinade van verse kruiden

Kipcurry met een kick

met bloemkoolrijst, naanbrood en pittige kruiden

Sweet soy pork

met gember, limoenrijst en komkommersalade

Sticky sesam bloemkoolstukjes

met rijst, gember en zoet-pittige chilisaus

Gegrilde zeebaars met zeewiersalade

met rijst, salade van komkommer en gele wortel en sesamdressing

Spinazie-kokoscurry met gele rijst

met tomaat, cashewnoten en spiegelei

Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met zoetzure radijsjes en komkommer

Snelle garnalencurry met broccolirijst

met paprika

Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

met spitskool en zoetzure komkommer

Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten

Snelle vegetarische ramen met paddenstoelen

met spitskool, wortel en een zachtgekookt eitje

Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade

met knapperige groenten, mais en pinda's

Raak geïnspireerd !

#FreshTips

Aziatische recepten

De lekkerste Aziatische noedels

Bij een Aziatische maaltijd horen de juiste noedels, want welke je gebruikt verschilt per recept. Of je nu een pittige laksa of een klassieke pad thai maakt - wij leren je wat meer over de verschillende soorten noedels en bij welk Japanse gerecht ze het beste passen.


Udonnoedels
We kennen deze Japanse tarwenoedel allemaal uit de ramensoep, maar wat je misschien niet weet is dat ramennoedels ook gebruikt kunnen worden in koude gerechten, zoals noedelsalades.
Hokkiennoedels
De hedendaagse hokkiennoedels bestaan uit restjes noedels, vaak een combinatie van rijstnoedels met eiernoedels. De noedels worden eerst geroerbakt met ei en knoflook en vervolgens gestoofd in een smaakvolle zelfgemaakte garnalenbouillon met wat taugé erbij.
Rijstnoedels
Bun cha, pad thai, chow fun, pho - rijstnoedels worden veel gebruikt in Aziatische recepten en bij ons zijn ze ook vaak favoriet. Deze van nature glutenvrije noedels worden vaak gedroogd gekocht en zijn er in vele varianten. De noedels zijn zelfs verkrijgbaar als vellen rijstpapier voor het maken van verse loempia’s.

Sobanoedels
Deze noedels zijn gemaakt van boekweitmeel en hebben een kenmerkende smaak en lichtbruine kleur. Sobanoedels worden meestal gekoeld na het koken en koud geserveerd - heerlijk in een zomerse salade of als tussendoortje met een lekker sausje.

#FreshTips

Aziatische recepten

De lekkerste Aziatische noedels

Bij een Aziatische maaltijd horen de juiste noedels, want welke je gebruikt verschilt per recept. Of je nu een pittige laksa of een klassieke pad thai maakt - wij leren je wat meer over de verschillende soorten noedels en bij welk Japanse gerecht ze het beste passen.


Udonnoedels
We kennen deze Japanse tarwenoedel allemaal uit de ramensoep, maar wat je misschien niet weet is dat ramennoedels ook gebruikt kunnen worden in koude gerechten, zoals noedelsalades.
Hokkiennoedels
De hedendaagse hokkiennoedels bestaan uit restjes noedels, vaak een combinatie van rijstnoedels met eiernoedels. De noedels worden eerst geroerbakt met ei en knoflook en vervolgens gestoofd in een smaakvolle zelfgemaakte garnalenbouillon met wat taugé erbij.
Rijstnoedels
Bun cha, pad thai, chow fun, pho - rijstnoedels worden veel gebruikt in Aziatische recepten en bij ons zijn ze ook vaak favoriet. Deze van nature glutenvrije noedels worden vaak gedroogd gekocht en zijn er in vele varianten. De noedels zijn zelfs verkrijgbaar als vellen rijstpapier voor het maken van verse loempia’s.

Sobanoedels
Deze noedels zijn gemaakt van boekweitmeel en hebben een kenmerkende smaak en lichtbruine kleur. Sobanoedels worden meestal gekoeld na het koken en koud geserveerd - heerlijk in een zomerse salade of als tussendoortje met een lekker sausje.

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

HelloFresh €75 Korting