HelloFresh

Marokkaanse recepten

Dit is onze selectie Moroccan - er zit vast een recept voor jou tussen!

Marokkaans gekruide kipfilet in linzen-tomatenstoof

met couscous, rozijnen en spinazie

Marokkaanse tomatensoep met kikkererwten

Met pitabroodjes, harissa en koriander-yoghurtsaus

Tajine van linzen en groenten

met pitabroodjes, harissa en yoghurt

Couscous met gehakballetjes, rode saus en frisse salade

Raak geïnspireerd !

#FreshTips

Marokkaanse recepten

10 essentiële kruiden in Marokkaanse recepten

Marokko, gelegen aan de Middellandse-Zeekust van Afrika, was het hart van de eeuwenoude handel in specerijen. Dit betekende dat het land specerijen kon importeren uit de hele wereld, wat resulteerde in een keuken boordevol smaken.

Voor recepten uit Marokko wordt vaak een combinatie van verschillende kruiden gebruikt, die wereldwijd door menig topchef én thuiskok niet mogen ontbreken in de Marokkaanse keuken.

  1. Cayennepeper wordt gemaakt van pittige chilipepers en voegt extra pit toe aan hartige gerechten.
  2. Kaneel geeft een zoete én pittige smaak aan zowel zoete als hartige recepten.
  3. Komijn wordt vaak gebruikt in een Marokkaanse stoofpot, zoals onze tajine met linzen en groenten.
  4. Kurkuma geeft gerechten niet alleen een mooie gele kleur, het geeft ook een lekkere kruidige smaak.
  5. Koriander heeft een lichte citroenachtige smaak. Het is niet bij iedereen geliefd, maar als je er van houdt, is het een heerlijke toevoeging aan jouw gerecht.
  6. Paprika geeft een zoete smaak en dieprode kleur.
  7. Zwarte en witte peper zijn de basisspecerijen in Marokkaanse tajines.
  8. Anijs staat bekend om zijn zoethout-smaak en wordt het meestal gebruikt in zoete recepten.
  9. Saffraan wordt gekweekt in Marokko en is een van de duurste specerijen ter wereld vanwege het zorgvuldige oogstproces.
  10. Gember wordt veel gebruikt in de Marokkaanse keuken en voegt extra pit toe aan gerechten.

#FreshTips

Marokkaanse recepten

10 essentiële kruiden in Marokkaanse recepten

Marokko, gelegen aan de Middellandse-Zeekust van Afrika, was het hart van de eeuwenoude handel in specerijen. Dit betekende dat het land specerijen kon importeren uit de hele wereld, wat resulteerde in een keuken boordevol smaken.

Voor recepten uit Marokko wordt vaak een combinatie van verschillende kruiden gebruikt, die wereldwijd door menig topchef én thuiskok niet mogen ontbreken in de Marokkaanse keuken.

  1. Cayennepeper wordt gemaakt van pittige chilipepers en voegt extra pit toe aan hartige gerechten.
  2. Kaneel geeft een zoete én pittige smaak aan zowel zoete als hartige recepten.
  3. Komijn wordt vaak gebruikt in een Marokkaanse stoofpot, zoals onze tajine met linzen en groenten.
  4. Kurkuma geeft gerechten niet alleen een mooie gele kleur, het geeft ook een lekkere kruidige smaak.
  5. Koriander heeft een lichte citroenachtige smaak. Het is niet bij iedereen geliefd, maar als je er van houdt, is het een heerlijke toevoeging aan jouw gerecht.
  6. Paprika geeft een zoete smaak en dieprode kleur.
  7. Zwarte en witte peper zijn de basisspecerijen in Marokkaanse tajines.
  8. Anijs staat bekend om zijn zoethout-smaak en wordt het meestal gebruikt in zoete recepten.
  9. Saffraan wordt gekweekt in Marokko en is een van de duurste specerijen ter wereld vanwege het zorgvuldige oogstproces.
  10. Gember wordt veel gebruikt in de Marokkaanse keuken en voegt extra pit toe aan gerechten.

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

BEKIJK ONZE BOXEN