Skip to main content
Turks gevulde courgette met zilvervliesrijst
Turks gevulde courgette met zilvervliesrijst

Turks gevulde courgette met zilvervliesrijst

met feta-tomaatsalade

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

9.9 gram

Verse peterselie, koriander en munt

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

45 gram

Zilvervliesrijst

0.48 tl

Paprikapoeder

0.3 tl

Gemalen kaneel

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Courgette

⅘ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 tl

Olijfolie

½ naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)1710 kJ
Energie (kcal)409 kcal
Vetten20.5 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten36 g
waarvan suikers30.9 g
Vezels7.7 g
Eiwitten19.2 g
Zout2.1 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de krulpeterselie, munt en koriander fijn. Snijd de feta in blokjes.

Tip: De feta in combinatie met de grote hoeveelheid groente is niet alleen lekker, maar samen zorgen ze ook voor een calciumgehalte van ongeveer 50% van de ADH per portie.

Vulling bakken
2

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1 tl olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak op middelhoog vuur de ui, knoflook, 1/2 tl paprikapoeder per persoon en een mespuntje kaneel per persoon 4 - 6 minuten (zie TIP). Voeg daarna de tomatenblokjes toe en kook nog 5 minuten zachtjes op laag vuur.

Tip: Kaneel heeft een specifieke smaak. Houd je niet van een sterke kaneelsmaak? Voeg dan naar smaak minder toe, of laat het helemaal achterwege.

Courgettes halveren
3

Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de zaadlijsten fijn en voeg ze toe aan het tomatenmengsel. Leg de courgettehelften in een ovenschaal en wrijf ze in met 1/2 tl olijfolie per persoon. Breng ze op smaak met 1/4 tl komijn per persoon, peper en zout (zie TIP).

Tip: Hou je niet van komijn? Dit kan een nogal overheersende smaak hebben. Laat deze dan achterwege.

Courgettes bakken
4

Meng de rijst en de helft van de feta door het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de halve courgettes met het tomaten-rijstmengsel (zie TIP). Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de gevulde courgettes 20 - 25 minuten in de oven, tot ze zacht en gaar zijn.

Tip: Heb je nog vulling over? Schep deze dan tussen de courgettehelften in

Tomaatsalade maken
5

Snijd de pruimtomaat in blokjes. Meng de pruimtomaatblokjes en de overige feta in een saladekom. Breng op smaak met peper, zout en een beetje extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de verse kruiden door de tomatensalade. Houd eventueel een beetje van de kruiden achter om de rijst mee te garneren.

Serveren
6

Leg per persoon twee courgettehelften op een bord. Serveer met de tomatensalade.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 600 g groente per persoon bevat? En dat ingeblikte groenten niet onderdoen aan vers? Hierdoor krijg je met dit gerecht 100% van de ADH vitamine C binnen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla