Skip to main content
Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes

Vul de kersttafel met lekkere bijgerechten om samen te delen.

Allergenen:
Amandelnoten
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

stuk(s)

Granaatappel

stuk(s)

Ui

gram

Bimi broccoli

gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

gram

Aardappelen

stuk(s)

Knoflookteen

gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

zakje(s)

Vadouvan

(Bevat: Mosterd)

stuk(s)

Sinaasappel

gram

Boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

el

Zwarte balsamicoazijn

el

Honing [of plantaardig alternatief]

ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2914 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten41.7 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten64.9 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels9.5 g
Eiwitten10.8 g
Zout0.8 g
Potassium109.1 mg
Calcium15 mg

Benodigdheden

Kom
Rasp
Koekenpan
Kleine kom
Pan
Ovenschaal
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Garnituur voorbereiden
1
  • Rasp de schil van de appelsien met een fijne rasp. Pers de appelsien uit boven een kleine kom.
  • Meng in een kom de mayonaise met per persoon: 1/4 tl appelsienrasp, 1/2 el appelsiensap en 1/4 tl vadouvan.
  • Rol al duwend de granaatappel over het aanrecht tot je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur. Voeg het amandelschaafsel toe en rooster 2 - 3 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en houd apart.
Fondant-aardappelen voorbereiden
2
  • Was de vastkokende aardappelen. Snijd de uiteinden aan de lange zijde eraf, deze gebruik je niet. Snijd vervolgens in tonnetjes van ongeveer 2 - 3 cm dik.
  • Verhit 1 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en leg de aardappeltonnetjes erin. Bak de aardappeltonnetjes in 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  • Verdeel de aardappelen over de bodem van een ovenschaal en bewaar afgedekt tot gebruik.
Broccolini voorbereiden
3
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de broccolini. Kook de broccolini 3 - 5 minuten en giet af (zie Tip).
  • Spoel de broccolini af met koud water.
  • Snijd de ui in partjes.

Tip: Met deze bereiding behoudt de broccolini haar crunch. Heb je liever geen crunch? Kook de broccolini dan 7 - 8 minuten.

Fondant aardappelen bakken
4
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Roer de knoflook door de bouillon.
  • Giet de bouillon over de aardappelen heen en bak 30 - 40 minuten in de oven.
Ui bakken
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Blus de ui af met 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens 1 el honing per persoon toe en laat 1- 2 minuten indikken.
Serveren
6
  • Verhoog het vuur vlak voor serveren naar hoog, voeg de broccolini en tijmtakjes toe en bak 3 - 5 minuten al roerend mee met de ui. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Leg de broccolini in een mooie schaal en besprenkel met de granaatappelpitjes en het amandelschaafsel.
  • Haal de fondant aardappelen uit de oven, leg op een mooi bord of een plank en besprenkel met een deel van de vadouvanmayonaise.
  • Serveer de overige vadouvanmayonaise ernaast. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders