Tex Mex-bowl met kruidige heekfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex Mex-bowl met kruidige heekfilet

Tex Mex-bowl met kruidige heekfilet

met rijst, maissalsa en BBQ-rub

In dit gerecht gebruik je BBQ-rub. Het gerookte paprikapoeder en de geroosterde ui in deze kruidenmix zorgen voor een smaakvol geheel.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

½ zakje(s)

BBQ-rub

70 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

¼ el

Extra vierge olijfolie

180 ml

Kokend water

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2904 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten28.5 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten77.9 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels8.1 g
Eiwitten29.8 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de rijst en 180 ml kokend water per persoon toe. Verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pot en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten.
  • Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Vis bakken
2
  • Dep de heekfilet droog met keukenpapier en wrijf in met de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak), peper en zout. 
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Laat ondertussen de mais uitlekken.
Salsa maken
3
  • Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de verse bladpeterselie fijn.
  • Meng in een kom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de ui, de tomaat, de mais en de bladpeterselie toe en meng goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over kommen.
  • Leg de heekfilet op de rijst en verdeel de maissalsa erover.
  • Garneer met de avocadodip.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.