Dahl met geroosterde aubergine en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten

Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Passata

2.5 gram

Verse koriander

½ zakje(s)

Gele currykruiden

¼ stuk(s)

Rode peper

70 gram

Bruine snelkookrijst

100 gram

Spinazie

50 gram

Biologische volle yoghurt

10 gram

Cashewstukjes

20 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ blik(ken)

Linzen

Zelf toevoegen

¼ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)694 kcal
Energie (kJ)2904 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers15 g
Vezels11.3 g
Eiwitten23 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Pan met deksel

Instructies

Aubergine roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 bij 1 cm. Meng op een bakplaat met bakpapier de aubergine met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl gele currykruiden. Verspreid de aubergine over de bakplaat en rooster 12 -18 minuten, of tot deze gaar is.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat ze vol zit met ijzer er vitamine C?

Ui bakken
2

Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper en knoflook 2 - 3 minuten.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Curry maken
3

Voeg de passata, miso, linzen, suiker, de overige currykruiden en 100 ml water per persoon toe aan de hapjespan. Breng aan de kook. Verlaag dan het vuur en kook 4 - 5 minuten. Meng regelmatig zodat de linzen niet aanbakken en voeg wat water toe wanneer de saus te dik wordt.

Rijst koken
4

Breng water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Spinazie laten slinken
5

Snijd de koriander grof. Voeg een hand spinazie toe aan de hapjespan. Meng door de linzen tot deze geslonken is en herhaal tot alle spinazie geslonken is. Haal de hapjespan van het vuur. Voeg de helft van de aubergine, de helft van de yoghurt en de helft van de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de dahl eroverheen. Verdeel de overige aubergine en koriander over de dahl. Garneer met de overige yoghurt en de cashewstukjes.