HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegan Massaman Curry
topBanner
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette

Lees meer

'Gaeng massaman' zoals ze in Thailand zeggen, is een zoetzure, kruidige oranjebruine curry. Deze authentieke smaak is afkomstig uit het zuiden van Thailand.

Labels:VeganExtra groente
Allergenen:Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Aardappelen

4 stuk(s)

Lente-ui

½ pak(ken)

Kikkererwten

250 ml

Kokosmelk

1 zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Courgette

2 bakje(s)

Pindakaas

(BevatPinda'sKan bevattenNoten)

½ stuk(s)

Rode peper

4 cm

Verse kurkuma

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Gemalen kaneel

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

150 gram

Jasmijnrijst

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

200 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3952 kJ
Energie (kcal)945 kcal
Energie (kJ)3952 kJ
Energie (kcal)945 kcal
Vetten45.0 g
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten105 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers17.0 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels12.91 g
Vezels12.91 g
Eiwitten23 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hoge kom
Staafmixer
Wok
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pour le riz, portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole. Faites-le cuire 12 à 15 minutes. Ensuite, égouttez-le et réservez-le sans couvercle. Préparez le bouillon.

Tip: Is het lastig om 100 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

2

Coupez l'oignon en gros morceaux. Pelez le curcuma frais, puis coupez-le en petits morceaux. Épépinez le piment rouge. Épluchez l'ail. Dans le grand bol, ajoutez l'oignon, le curcuma, le piment rouge, l'ail et 1 cs de lait de coco par personne. Ensuite, ajoutez, par personne : 1/2 sachet d’épices de curry jaune, 1 cc de graines de cumin moulues et 1 cc de cannelle moulue. Écrasez le tout au mixeur plongeant pour obtenir une pâte homogène.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

3

Coupez la courgette et la carotte en dés. Lavez ou épluchez les pommes de terre, puis détaillez-les en dés de 1 x 1 cm. Coupez l'oignon nouveau en fines rondelles en séparant le blanc du vert. Laissez égoutter les pois chiches.

4

Faites chauffer l'huile de tournesol dans le wok ou la sauteuse. Faites-y revenir la pâte de curry que vous venez de préparer, la carotte, les dés de pommes de terre et la partie blanche de l'oignon nouveau 1 à 2 minutes à feu doux.

5

Ajoutez ensuite la courgette, les pois chiches, 100 ml de bouillon de légumes par personne et le reste de lait de coco. Couvrez et laissez mijoter 10 à 12 minutes à petit bouillon. À la dernière minute, ajoutez le beurre de cacahuète. Salez et poivrez. Ajoutez éventuellement du bouillon de légumes si vous souhaitez éclaircir le curry. Pendant ce temps, concassez grossièrement les cacahuètes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de kokosmelk door een gelijke hoeveelheid bouillon. De overige kokosmelk kun je de volgende dag in een smoothie of havermoutpap voor het ontbijt verwerken.

6

Servez le riz dans des assiettes creuses et le curry par-dessus. Garnissez du reste d'oignon nouveau et des cacahuètes.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.