Skip to main content
Vegetarische burger op Italiaanse wijze
Vegetarische burger op Italiaanse wijze

Vegetarische burger op Italiaanse wijze

met tomatensalsa en gemengde salade

Wil jij je zelfgemaakte burger als een mooi geheel serveren? Prik dan een satéprikker door het midden van het broodje om alle ingrediënten bij elkaar te houden.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Gerst
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

10 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Le Burger van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Gerst, Soja, Tarwe Kan bevatten: Selderij, Ei, Haver, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Rogge)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Ei, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Gluten, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3484 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten40.9 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten85.4 g
waarvan suikers10 g
Vezels16.1 g
Eiwitten26.1 g
Zout2.7 g
Potassium384.8 mg
Calcium25.5 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes (zie Tip). Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische hamburger zonder de aardappelen. Gebruik de aardappelen later deze week voor een soep, puree of aardappelsalade.

Tomatensalsa maken
2

Meng in een kom de fijngesneden ui, de tomaat en de knoflook met de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met 1 el mayonaise per persoon.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Hamburger bakken
3

Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de uienringen 2 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de belegen kaas over de burger.

4

Meng de overige slamix met de overige tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige belegen kaas en serveer met de aardappelpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders