Curry-noedelsoep met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

Koken in bouillon voegt extra smaak toe aan je maaltijd. Door de bouillon ook weer af te gieten, zorg je ervoor dat het zoutgehalte toch laag blijft. Lekker én in balans!

Labels:
Veggie
Vegan
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Italiaanse groentemix met champignons

125 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

20 gram

Gezouten pinda's

100 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)643 kcal
Energie (kJ)2691 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers13 g
Vezels3.9 g
Eiwitten17 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan

Instructies

Préparer
1

Préparez le bouillon avec, par personne, 1/2 cube de bouillon et 200 ml d'eau. Épépinez et émincez finement le piment rouge. Écrasez ou émincez l’ail. Émincez l'oignon.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.

Cuire
2

Faites chauffer l’huile de tournesol à feu vif dans la marmite à soupe. Faites-y revenir le piment rouge, l'oignon, l’ail et les épices de curry jaune 1 minute. Ajoutez le mélange de légumes et faites cuire le tout 4 minutes en remuant.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.

Laisser mijoter
3

Ajoutez le lait de coco et le bouillon à la marmite à soupe. Laissez mijoter la soupe 5 à 7 minutes à feu moyen. Pendant ce temps, ciselez finement la coriandre et concassez grossièrement les cacahuètes. Ajoutez les nouilles udon à la soupe lors des 3 dernières minutes.

Servir
4

Rectifiez éventuellement l'assaisonnement de la soupe avec du sel et du poivre. Servez la soupe de nouilles dans les bols. Garnissez de la coriandre et des cacahuètes.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.