Skip to main content
Wortel-tomatensoep met romige burrata
Wortel-tomatensoep met romige burrata

Wortel-tomatensoep met romige burrata

met basilicum en bruin tarwebroodje

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

Labels:
Familie
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Gerst
Gluten
Haver
Rogge
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Gluten, Haver, Rogge, Sesamzaad Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2387 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten47.8 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels18.2 g
Eiwitten20.1 g
Zout2.4 g
Potassium629.5 mg
Calcium63 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 300 ml water per persoon in de waterkoker of in een steelpan. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Soep maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg per persoon: 300 ml kokend water en 1/4 groentebouillonblokje toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan 1/4 bouillonblokje per persoon voor 300 ml kokend water per persoon of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Soep pureren
3

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (zie Tip). Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Liever een kruidigere soep? Pureer dan tijdens stap 5 het basilicum mee met de groenten.

Serveren
4

Verdeel 1/2 burrata per persoon over de broodjes. Besprenkel met 1/2 el extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met het basilicum.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 gram groenten bevat en door de wortel en tomaten veel vitamine A? Deze vitamine is nodig voor een gezonde huid, haar, nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders