Skip to main content
Biefstukreepjes met noedels op z'n Vietnamees
Biefstukreepjes met noedels op z'n Vietnamees

Biefstukreepjes met noedels op z'n Vietnamees

met verse kruiden, pinda's en knapperige groenten

Radijsjes zijn lekker rauw, maar ook wanneer je ze kookt, stooft of bakken. Door ze te verhitten verdwijnt hun pikante smaak en worden ze zoeter.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Wortel

½ bosje(s)

Radijs

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Tarwe, Soja)

5 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Pistachenoten, Macadamianoten, Amandelnoten, Noten, Hazelnoten, Pecannoten, Sesamzaad, Walnoten, Paranoten, Cashewnoten)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 tl

Ketjap of zoete sojasaus

naar smaak

Pikante rode saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2404 kJ
Energie (kcal)574 kcal
Vetten20.2 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten61.2 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels9.5 g
Eiwitten34.9 g
Zout2.8 g
Potassium381.7 mg
Calcium53.6 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Pan
Saladekom
Koekenpan
Kom
Rasp

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel de noedels af onder koud water.
  • Meng de noedels in een saladekom met de Vietnamese saus, sojasaus, ketjap en zonnebloemolie. Voeg eventueel sambal naar smaak toe. 
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de radijs in kwarten. Gooi de helft van het radijsblad weg, was het overige blad en hak fijn.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de radijs en de ui 5 - 7 minuten.
  • Voeg de knoflook en de biefstukreepjes toe en bak 1 - 2 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Rasp ondertussen de wortel en hak de kruiden fijn.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker.
  • Voeg de wortel, het radijsblad en de helft van de verse kruiden toe. Meng goed en roer door de noedels.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

4
  • Voeg de biefstukreepjes en gebakken groenten toe aan de noedels en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de noedels over diepe kommen en garneer met de pinda's en de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders