Skip to main content
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels

Het zal je misschien verbazen, maar wortels waren niet altijd oranje! Oude wortels waren er in paars, geel, rood en wit. De oranje variant werd voor het eerst hier gekweekt in de 17e eeuw.

Labels:
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Noten
Pistachenoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Pastinaak

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paarse wortel

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Macadamianoten, Amandelnoten, Paranoten, Pinda's, Hazelnoten, Walnoten, Pistachenoten, Cashewnoten, Pecannoten)

60 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten, Pistachenoten Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3212 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten43.7 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten53.5 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels13.1 g
Eiwitten39.2 g
Zout1.3 g
Potassium1280.2 mg
Calcium96.1 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie

Instructies

Wortels roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een pot voor de wortels.
  • Halveer de wortels in de lengte. Snijd eventuele grotere wortels in kwarten.
  • Kook de wortels 5 minuten. Giet daarna af.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een klein scheutje olijfolie.
Pastinaak koken
2
  • Besprenkel de wortels met de honing en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. Rooster de wortels 15 - 18 minuten in de oven.
  • Schil ondertussen de pastinaak en de aardappelen. Snijd beide vervolgens in grove stukken.
  • Voeg toe aan dezelfde pot en zet onder water. Kook 12 - 14 minuten. Giet daarna af en voeg terug toe aan de pot.
Pistachenoten roosteren
3
  • Hak ondertussen de pistachenoten grof.
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pistachenoten en de zonnebloempitten 2 - 3 minuten. Voeg daarna toe aan een kom.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn. Voeg beide toe aan de kom (zie Tip).

Tip: Houd je niet van rauwe knoflook? Bak deze dan mee met het varkensvlees.

Gremolata maken
4
  • Rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in kwarten.
  • Knijp 1/4 citroen per persoon uit in de kom.
  • Voeg wat citroenrasp en extra vierge olijfolie naar smaak toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Varkenshaas bakken
5
  • Verhit een klontje boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant.
  • Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten.
  • Haal vervolgens uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Snijd, vlak voor serveren, de varkenshaas in sneetjes.
Serveren
6
  • Pureer met een aardappelstamper de pastinaak en aardappelen met een klontje boter en een scheutje melk naar smaak tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de puree op borden en leg de varkenshaas erbovenop. Garneer met de za'atar.
  • Serveer de labne ernaast en leg de wortels erbovenop.
  • Besprenkel met de gremolata.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders