topBanner
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio

Lees meer

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:SesamzaadPinda'sGlutenbevattende granenSojaEiSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

3 stuk(s)

Bosui

2 el

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

200 gram

Oosterse groentemix

1 el

Pindakaas

(BevatPinda's)

1 el

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

100 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

200 gram

Vegetarische balletjes met Thaise kruiden

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Ei, SulfietKan bevattenFisch, Mollusc, Selderij, Melk)

10 gram

Verse koriander en Thais basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2239 kJ
Energie (kcal)535 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Wok of hapjespan
Pan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 °C (of 190 °C voor een heteluchtoven). Snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Leg de Thaise balletjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in 12 -15 minuten goudbruin in de oven (zonder te wachten tot de oven helemaal is voorverwarmd). Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper fijn. Scheid het witte en het groene deel van de bosui en snijd de twee delen afzonderlijk in dunne ringen. Snijd de verse kruiden fijn.

2

Breng een pan water aan de kook voor de noedels. Verhit 1/2 el sesamolie per persoon en de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een wok of hapjespan. Bak het witte deel van de bosui, de rode peper, de gember en de helft van de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de groentemix toe en bak het geheel 7 - 10 minuten. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.

3

Meng ondertussen 1/2 el pindakaas en 1/2 el sojasaus per persoon met de rest van de knoflook en de sesamolie in een kleine kom. Voeg 1 el water per persoon toe en meng goed. Kook de noedels 2 minuten in de pan met kokend water. Giet goed af. Blus de inhoud van de wok af met 1/2 el wittewijn- of rijstazijn per persoon. Voeg vervolgens de noedels en de pindasaus toe aan de wok. Verhit het geheel 1 - 3 minuten op middelhoog vuur.

4

Serveer de noedels en de groenten in diepe borden of kommen. Leg de Thaise balletjes erbovenop. Bestrooi met het groene gedeelte van de bosui, de gomasio en de fijngesneden verse kruiden.