Skip to main content
Gestoofde rode kool met kipworstjes
Gestoofde rode kool met kipworstjes

Gestoofde rode kool met kipworstjes

met zoete appel en aardappelpuree

Wist je dat door een beetje azijn of citroensap toe te voegen, rode kool zijn mooie kleur beter behoudt bij het koken?

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

1 snufje

Nootmuskaat

100 gram

Gesneden rode kool

½ tl

Gemalen kaneel

250 gram

Aardappelen

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

Witte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Bruine basterdsuiker

120 ml

Water

1

[Plantaardige] melk

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3301 kJ
Energie (kcal)789 kcal
Vetten32.8 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten84.5 g
waarvan suikers33.1 g
Vezels20.2 g
Eiwitten33.5 g
Zout2.8 g
Potassium1317.5 mg
Calcium48 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Bakken
1
  • Snipper de ui. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat.
  • Verhit een klontje boter in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui met de helft van de nootmuskaat 2 - 3 minuten. Voeg daarna in delen de rode kool toe.
  • Voeg dan de appelstukjes en de witte balsamicoazijn toe en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten op laag vuur.
Rode kool stoven
2
  • Voeg de bruine suiker, de kaneel en een flinke snuif zout toe. Voeg vervolgens de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Roer goed door en kook het geheel, afgedekt, 45 minuten op middelhoog vuur, of tot de rode kool zacht is (zie Tip).
  • Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe wanneer het te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Is de rode kool na 45 minuten stoven nog niet zacht genoeg? Stoof hem dan nog wat langer en voeg indien nodig extra water toe.

Aardappelen koken
3
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg de geraspte belegen kaas, de mosterd, een scheutje melk en een klontje boter toe. Breng op smaak met de overige nootmuskaat, peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit een klontje boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten verder. Keer de worst regelmatig om.
  • Serveer de aardappelpuree en rode kool over borden.
  • Werk af met de kipworstjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders