
Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
85 gram
Witte langgraanrijst
100 gram
Sperziebonen
40 gram
Serranoham
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Amandelschaafsel
0.99 tl
Paprikapoeder
⅓ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
½ stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse krulpeterselie
25 gram
Biologische zure room
¼ el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan behoud van een gezonde bloeddruk. En rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.


Tip: Wist je dat peterselie per 100 g ongeveer 3 keer zoveel ijzer bevat als 100 g biefstuk? Je beruikt natuurlijk geen 100 g, maar 5 g per persoon draagt ook al enorm bij aan je ijzerinname! En, wist je dat ze in mediterrane landen wel grote hoeveelheden peterselie in gerechten verwerken? Zoals wij sla gebruiken, gebruiken zij hele bossen peterselie.
