Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's

Deze keer geen balletjes met spaghetti in rode saus, maar met noedels in zoete sojasaus. De gehaktballetjes zijn alvast voor je gekruid!

Allergenen:
Tarwe
Pinda's
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Tarwe, Eieren)

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1.5 tl

Honing

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)919 kcal
Energie (kJ)3845 kJ
Vetten35.7 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten109 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels7 g
Eiwitten36.6 g
Zout6.5 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan
Pan met deksel
Vergiet

Instructies

Gehaktballetjes bakken
1

Verhit 1/2 zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Bewaar ook het bakvet in de pan voor de volgende stap.

Snijden
2

Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd het groene en witte gedeelte apart. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn.

Let op: de rode peper is pikant! Houd je niet van pikant of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
3

Kook water in een ruime pot met deksel voor de noedels. Zet de sauteerpan met bakvet van de balletjes terug op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper, knoflook en wortel 2 - 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes, het witte gedeelte van de paksoi, de sojasaus en 1 1/2 tl honing per persoon toe aan de sauteerpan. Bak 2 - 3 minuten al roerend op middelhoog vuur. 

Snijden
4

Kook de noedels, afgedekt, 2 minuten in de pot met deksel. Pel ondertussen de appelsien. Snijd de appelsienpartjes in kleine stukken. Giet daarna de noedels af en spoel af in een vergiet onder koud water. 

Mengen
5

Voeg 1/2 el ketjap per persoon, de noedels en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de sauteerpan. Bak het geheel nog 1 - 2 minuten al roerend. Schep om en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Hak de pinda's fijn. Verdeel het gerecht over de borden en werk af met de pinda's, gefrituurde uitjes en appelsienstukjes.