Skip to main content
Turkse pide met köfte-stijl gehaktballetjes
Turkse pide met köfte-stijl gehaktballetjes

Turkse pide met köfte-stijl gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui

Turkse pide is flatbread in de vorm van een bootje, gevuld met beleg zoals kaas, vlees of groenten, gebakken tot het knapperig is en warm geserveerd!

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Kan bevatten: Selderij, Ei, Gluten, Mosterd, Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

¼ el

Olijfolie

1 el

Water voor saus

1 tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Pikante rode saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4058 kJ
Energie (kcal)970 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten115.6 g
waarvan suikers21.7 g
Vezels9 g
Eiwitten36.6 g
Zout5.9 g
Trans Fat0.4 g
Potassium258 mg
Calcium24 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de worstjes en knijp het vlees uit het vel.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gesnipperde ui 2 minuten. Voeg het worstvlees en de paprika toe en bak 4 minuten al roerend. Voeg de passata en per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix en 1 el water toe. Breng aan de kook. Laat 4 - 6 minuten op laag vuur zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.

Ui zoetzuur maken
3

Meng in een kom per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de uienringen toe, breng op smaak met peper en zout en houd apart tot serveren. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. 

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Pide vullen
4

Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Snijd het deeg in 2 gelijke delen. Vouw de randen naar binnen. Rol de hoekjes naar binnen tot je een bootje krijgt. Verdeel de vulling over het deeg en bak de pides 15 - 20 minuten in de oven.

Tip: Gebruik eventueel een deegroller of lege fles wijn om het deeg uit te rollen.

Saus maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met sambal naar smaak (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door yoghurt.

Serveren
6

Verdeel de pides over de borden en beleg met de zoetzure ui en de tomaat. Besprenkel met de sambalmayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders