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Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas

3.1
(608)

Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan maar werden er vroeger wel veel geteeld.

Labels:
Veggie
Unieke ingrediënten
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelgerst

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

20 gram

Geroosterde hazelnoten

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

150 gram

Groentemix met spruiten

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)713 kcal
Energie (kJ)2983 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers9 g
Vezels2.9 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kom

Instructies

Cuire l’orge mondé
1

Pour l’orge perlé, portez 250 ml d’eau par personne à ébullition dans la casserole. Ajoutez l’orge perlé et laissez mijoter à couvert environ 25 minutes, jusqu’à absorption totale. Remuez bien jusqu’au fond pour éviter qu’il n’attache. Ajoutez de l’eau si nécessaire. Ensuite, égouttez et réservez sans couvercle.

Couper
2

Émincez ou écrasez l’ail. Émincez l’échalote. Concassez les noisettes.

Tip: Deze maaltijd bevat 1/2 van de ADH vezels. Die houden je darmen gezond, zodat jij alle nodige voedingstoffen goed kunt opnemen. De voornaamste bronnen zijn de parelgerst, groenten en hazelnoten.

Sauter
3

Faites chauffer l’huile d’olive à feu moyen-vif dans le wok ou la sauteuse et revenir l’ail et l’échalote 2 minutes. Ajoutez 1,5 cc de curry par personne et le mélange de légumes aux choux de Bruxelles. Faites sauter le tout 10 minutes.

Griller les noisettes
4

Pendant ce temps, faites chauffer la poêle à feu moyen-vif et dorer les noisettes à sec. Réservez-les hors de la poêle.

Mélanger
5

Émiettez le fromage grec. Dans le bol, mélangez la roquette et le vinaigre de vin blanc. Versez l’orge perlé dans le wok et faites-le cuire brièvement. Salez et poivrez.

Servir
6

Servez la roquette sur les assiettes, puis versez l’orge aux légumes par-dessus. Garnissez le tout avec les noisettes et le fromage grec.

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