Skip to main content
Garnalen in vadouvan-curry
Garnalen in vadouvan-curry

Garnalen in vadouvan-curry

met rijst, paprika, citroen en verse koriander

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pikant, zoet en rokerig.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Gemberpuree

125 ml

Kokosmelk

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Pruimtomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2900 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd19.8 g
Koolhydraten84.7 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels6.1 g
Eiwitten20.5 g
Zout2 g
Potassium91.3 mg
Calcium12.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de rijst.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de vadouvan toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de gemberpuree, knoflook, ui en paprika toe en bak 1 - 2 minuten al roerend.
Curry afmaken
3
  • Blus af met de wittewijnazijn. Voeg kokosmelk en de zoete Aziatische saus toe en roer goed door. Verlaag het vuur en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en de koriander fijn. Snijd de citroen in partjes.
  • Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en kook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry en de overige tomaat erbovenop.
  • Garneer met de koriander en serveer met de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders