Een stoof met Italiaanse accenten door de groenten en smaakvolle tomatentapenade. Door een klein scheutje zwarte balsamicoazijn geef je het gerecht zowel zoete als frisse tinten. De rundersaucijs geeft de stoof een nog rijkere smaak. Je serveert het gerecht met krieltjes uit de oven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Krieltjes
1 tl
Gedroogde rozemarijn
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ gram
Champignons
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Groene paprika
1 stuk(s)
Rundersaucijs met Italiaanse kruiden
40 gram
Tomatentapenade
(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet Kan bevatten: Selderij)
1 el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de krieltjes en snijd eventueel grote krieltjes in kwarten.
Verdeel de krieltjes en rozemarijn over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 - 30 minuten in de oven.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en snijd de tomaat en paprika in blokjes van 1 cm.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rundersaucijs 2 - 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Haal de rundersaucijs uit de pan en bewaar apart.
Voeg vervolgens de knoflook, groenten, tomatentapenade, zwarte balsamicoazijn en 2 el water per persoon toe aan dezelfde wok of hapjespan en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
Leg de rundersaucijs op de groenten in de wok of hapjespan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
Verdeel de groentenstoof en rundersaucijs over de borden. Serveer met de gebakken krieltjes.