Skip to main content
Gegrilde groenten

Gezellig avondje gourmetten? Dit veggie gerechtje is makkelijk te bereiden en lekker om te delen.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

BBQ-rub

65 gram

Champignons

50 gram

Raclettekaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)880 kJ
Energie (kcal)210 kcal
Vetten15.9 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten4.2 g
waarvan suikers3.7 g
Vezels2.1 g
Eiwitten10.6 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom

Instructies

1
  • Snijd de courgette en paprika in reepjes. Snijd de champignons in schijfjes.
  • Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/4 zakje BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Voeg de courgette en paprika toe aan de kruidenolie en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta boven een kom.
  • Zet de groenten en feta in de koelkast tot verder gebruik. Bewaar de champignons apart in de koelkast.
2
  • Bak de courgette en paprika tot ze gaar zijn. Serveer met de feta.
  • Verhit 1 tl van de zelfgemaakte kruidenboter in een pannetje en bak de champignons tot ze gaar zijn. 
  • Voeg raclettekaas naar smaak toe aan de champignons en bak verder tot de kaas gesmolten is.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders