topBanner
Paddenstoel-mascarponecrème op toast

Paddenstoel-mascarponecrème op toast

met truffelolie en gekaramelliseerde rode ui

Lees meer

.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)NotenGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
2
4
6
8
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4
6
8

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

150 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

60 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Hazelnoten

(BevatNoten)

75 gram

Gesneden rode ui

½ stuk(s)

Baguette

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

5 gram

Tuinkers

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3020 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten14 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de paddenstoelenmix toe en bak 5 - 7 minuten mee.

2

Haal de groenten uit de pan en doe in een hoge kom. Voeg 30 g mascarpone per persoon toe met flink wat peper en zout. Pureer tot een gladde crème met een staafmixer. Laat in de koelkast rusten. Hak de hazelnoten grof. Rooster alle hazelnoten in een tweede koekenpan, zonder olie, goudbruin op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Zet de koekenpan die je voor de paddenstoelen hebt gebruikt terug op het vuur. Verhit 1/2 el roomboter per persoon op laag tot middelmatig vuur. Bak de rode ui 10 – 12 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Draai het vuur laag en laat het 1 minuut rustig karamelliseren, totdat de suiker gesmolten is.

4

Snijd ondertussen per persoon 2 schuine plakken van de baguette van ongeveer 2 cm dik. De overige baguette serveer je bij de soep.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de hazelnoten op middelhoog vuur. Toast de plakken baguette 1 – 2 minuten per kant goudbruin. Bestrooi beide kanten van de plakken baguette met wat zout.

6

Verdeel 2 plakken baguette per persoon over de borden en beleg ruim met de paddenstoelen-mascarponecrème. Besprenkel met de truffelolie naar smaak. Leg de gekaramelliseerde rode ui erbovenop. Garneer met de tuinkers en de helft van de geroosterde hazelnoten. Bewaar de andere helft van de hazelnoten voor de soep.