Skip to main content
Entrecote met mayonaise met truffelaroma
Entrecote met mayonaise met truffelaroma

Entrecote met mayonaise met truffelaroma

met champignons, Parmigiano Reggiano en spinazie-aardappelpuree

Sjalotten zijn iets delicater en hebben een verfijndere smaak dan gewone uien. Je kunt ze dus op vrijwel dezelfde manier gebruiken, en met heel weinig moeite je gerecht naar een hoger niveau tillen.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Entrecote

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

¼ stuk(s)

Citroen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise met truffelaroma

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3404 kJ
Energie (kcal)814 kcal
Vetten45.4 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten45.6 g
waarvan suikers3 g
Vezels12.1 g
Eiwitten49.7 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de entrecote uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen 10 - 13 minuten. Voeg de spinazie toe en kook samen nog 1 minuut. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.

Paddenstoelen bakken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de sjalot en paddenstoelen met het rozemarijntakje 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook en het mosterdzaad toe en bak nog 2 minuten. 

Entrecote bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur en bak de entrecote 2 - 4 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie. Voeg het bakvet van de entrecote toe aan de paddenstoelen en roer goed door.

Tip: Bak de entrecote eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je entrecote het liefst eet.

Afmaken
4

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 6 partjes. Haal, wanneer de paddenstoelen klaar zijn, het rozemarijntakje uit de pan en zet het vuur uit. Roer 1/2 tl citroenrasp per persoon door de paddenstoelen. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met truffelaroma met het sap van 1 citroenpartje per persoon. Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el boter per persoon, een scheutje kookvocht, de Parmigiano Reggiano en de mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de entrecote in sneetjes. Verdeel de aardapel-spinaziepuree over de borden en schep de paddenstoelen erop. Leg de entrecote erop en sprenkel de truffelsaus erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla