Skip to main content
Chocolademousse met appelsiencoulis
Chocolademousse met appelsiencoulis

Chocolademousse met appelsiencoulis

met rozemarijn-kerstbomen en gezouten amandelen

Met deze klassieke combinatie van chocolade met appelsien maak je gegarandeerd indruk op je gasten.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

1 takje(s)

Verse rozemarijn

10 gram

Bloemsuiker

(Kan bevatten: Gluten, Noten, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja)

1 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

⅕ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1763 kJ
Energie (kcal)421 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten35.2 g
waarvan suikers33.6 g
Vezels3.5 g
Eiwitten5.1 g
Zout0.6 g
Potassium135.8 mg
Calcium30 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Kom
Steelpan
Hittebestendige kom
Mixer
Mixer

Instructies

Appelsiencoulis maken
1
  • Was de appelsien en snijd met een dunschiller of scherp mesje van elke appelsien van boven naar beneden een lange schil af (zonder wit).
  • Pers de appelsien uit boven een steelpan. 
  • Knip van elk rozemarijntakje een stukje van 2 cm af en bewaar ter decoratie.
  • Verhit het appelsiensap in de steelpan met de schillen, de overige rozemarijn en 1/2 el suiker per persoon op middelhoog vuur. Kook het appelsiensap ongeveer 15 minuten, of tot het stroperig wordt (zie Tip).
  • Schenk de siroop in een kom en bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip: Voeg eventueel een extra eetlepel suiker toe of verhoog het vuur als de coulis niet stroperig wordt. 

Chocolade smelten
2
  • Breng een laagje water aan de kook in een tweede steelpan. Draai daarna het vuur laag. 
  • Zet een hittebestendige kom bovenop de steelpan, maar zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocoladedruppels au bain-marie smelten in de kom. 
  • Roer de chocolade goed door en voeg een klein snuifje zout toe. Zet apart tot het afgekoeld, maar nog wel vloeibaar is.
Mengen
3
  • Klop in een grote kom de room met een mixer tot er stevige pieken ontstaan (zie Tip). Haal 1/3 van de slagroom uit de kom en bewaar apart.  
  • Spatel voorzichtig 1/3 van de chocolade door de slagroom in de grote kom tot er geen klontjes meer zijn.
  • Herhaal dit tot de chocolade op is.
  • Verdeel de achtergehouden slagroom over glaasjes. Schep hierop de chocolademousse. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Tip: Zorg dat de kom en mixer goed schoon zijn en dat de room koud is. Dat maakt het kloppen gemakkelijker.

Serveren
4
  • Hak de gezouten amandelen grof.
  • Verwijder de appelsienschil en rozemarijntakjes uit de coulis (zie Tip).
  • Verdeel de appelsiencoulis over de chocolademousse.
  • Garneer met de gezouten amandelen. 
  • Steek de achtergehouden rozemarijntakjes met de blaadjes naar beneden in de chocolademousse. Bestrooi met wat bloemsuiker voor een sneeuweffect. 

Tip: Houd je van een extra intense appelsiensmaak? Snijd de appelsienschil uit de coulis dan in de lengte in dunne reepjes en gebruik deze als garnering. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders