Skip to main content
Chocolademousse met appelsiencoulis
Chocolademousse met appelsiencoulis

Chocolademousse met appelsiencoulis

met rozemarijn-kerstbomen en gezouten amandelen

Met deze klassieke combinatie van chocolade met appelsien maak je gegarandeerd indruk op je gasten.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 ml

Room

50 gram

Melkchocoladedruppels

10 gram

Gezouten amandelen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

10 gram

Bloemsuiker

1 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

⅕ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1763 kJ
Energie (kcal)421 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten35.2 g
waarvan suikers33.6 g
Vezels3.5 g
Eiwitten5.1 g
Zout0.6 g
Potassium135.8 mg
Calcium30 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Kom
Steelpan
Hittebestendige kom
Mixer
Mixer

Instructies

Appelsiencoulis maken
1
  • Was de appelsien en snijd met een dunschiller of scherp mesje van elke appelsien van boven naar beneden een lange schil af (zonder wit).
  • Pers de appelsien uit boven een steelpan. 
  • Knip van elk rozemarijntakje een stukje van 2 cm af en bewaar ter decoratie.
  • Verhit het appelsiensap in de steelpan met de schillen, de overige rozemarijn en 1/2 el suiker per persoon op middelhoog vuur. Kook het appelsiensap ongeveer 15 minuten, of tot het stroperig wordt (zie Tip).
  • Schenk de siroop in een kom en bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip: Voeg eventueel een extra eetlepel suiker toe of verhoog het vuur als de coulis niet stroperig wordt. 

Chocolade smelten
2
  • Breng een laagje water aan de kook in een tweede steelpan. Draai daarna het vuur laag. 
  • Zet een hittebestendige kom bovenop de steelpan, maar zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocoladedruppels au bain-marie smelten in de kom. 
  • Roer de chocolade goed door en voeg een klein snuifje zout toe. Zet apart tot het afgekoeld, maar nog wel vloeibaar is.
Mengen
3
  • Klop in een grote kom de room met een mixer tot er stevige pieken ontstaan (zie Tip). Haal 1/3 van de slagroom uit de kom en bewaar apart.  
  • Spatel voorzichtig 1/3 van de chocolade door de slagroom in de grote kom tot er geen klontjes meer zijn.
  • Herhaal dit tot de chocolade op is.
  • Verdeel de achtergehouden slagroom over glaasjes. Schep hierop de chocolademousse. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Tip: Zorg dat de kom en mixer goed schoon zijn en dat de room koud is. Dat maakt het kloppen gemakkelijker.

Serveren
4
  • Hak de gezouten amandelen grof.
  • Verwijder de appelsienschil en rozemarijntakjes uit de coulis (zie Tip).
  • Verdeel de appelsiencoulis over de chocolademousse.
  • Garneer met de gezouten amandelen. 
  • Steek de achtergehouden rozemarijntakjes met de blaadjes naar beneden in de chocolademousse. Bestrooi met wat bloemsuiker voor een sneeuweffect. 

Tip: Houd je van een extra intense appelsiensmaak? Snijd de appelsienschil uit de coulis dan in de lengte in dunne reepjes en gebruik deze als garnering. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Sweet & sticky currygarnalen met mafaldine

Sweet & sticky currygarnalen met mafaldine

met dragon, citroen en romige courgettesaus
Luxe noedelsalade met garnalen en broccolini

Luxe noedelsalade met garnalen en broccolini

met vis, sticky appelsiensaus en pinda's
Couscousbowl met vegetarische döner

Couscousbowl met vegetarische döner

met honing-gemberdressing, amandelen en verse kruiden
Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

met balsamicocrème, Siciliaanse kruiden, groenten en amandelen
Couscousbowl met witte kaas

Couscousbowl met witte kaas

met zoete currymayonaise, rucola, amandelen en paprika
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met feta, verse kruiden en frisse rucolasalade
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Frisse tempehbowl met broccoli en citroen

Frisse tempehbowl met broccoli en citroen

met couscous, mesclun, amandelen en gomasio
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en appelsien
Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

met rijst, appelsiensalade, mangochutney en koriander
Zalmfilet met frisse couscous

Zalmfilet met frisse couscous

met appelsienmayo, Afrikaanse kruidenmix en veldsla
Biefstuk met romige paddenstoelensaus

Biefstuk met romige paddenstoelensaus

met conchiglie en rucola
Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

met kruidige parelcouscous en appelsienmayo
Kip in citrus-botersaus

Kip in citrus-botersaus

met risotto van orzo, courgette en peterselie
Steak met aardappelpuree

Steak met aardappelpuree

met romige spinazie
Risotto met gehakt à la Bolognese

Risotto met gehakt à la Bolognese

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Varkenshaas in appelsiensaus

Varkenshaas in appelsiensaus

met vadouvanspruitjes en aardappelpuree
Sticky kalkoenfilet in zoetzure appelsiensaus

Sticky kalkoenfilet in zoetzure appelsiensaus

met rijst en frisse komkommersalsa
Za'atar wraps met gemengd gehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met gemengd gehakt en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Hertenbiefstuk met aardbei-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met aardbei-balsamicosaus

met regenboogwortelgroenten, hazelnoten en verse kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen