Skip to main content
Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta
Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika

Zwartebonenpuree is een rijke, hartige smaakversterker gemaakt van gefermenteerde zwarte sojabonen. Sommige varianten kunnen ook zoet zijn, maar de variant in dit recept voegt een heerlijke, diepe umami smaak toe aan je gerecht!

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Soja
Tarwe
Vis
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Paprika

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Mini-komkommer

100 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

50 ml

Water voor saus

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2743 kJ
Energie (kcal)656 kcal
Vetten14.3 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten93.3 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels12.6 g
Eiwitten34.6 g
Zout2 g
Potassium197.5 mg
Calcium58.3 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Cuire les nouilles
1
  • Pour les nouilles, portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole et émiettez-y le bouillon cube (voir tableau des ingrédients).
  • Coupez l'oignon nouveau en trois et le poivron en dés.
  • Émincez l'échalote en demi-rondelles. 
  • Faites cuire les nouilles 4 à 5 minutes « al dente » dans la casserole, puis égouttez-les et réservez-les.
Préparer le concombre
2
  • Coupez le concombre en demi-rondelles. Mettez-les dans le bol. 
  • Ajoutez-y le vinaigre de vin blanc et le sucre, puis salez et poivrez à votre goût.
  • Mélangez bien. Réservez jusqu’au service en remuant de temps en temps. 
  • Faites chauffer 1 filet d'huile d'olive dans le wok ou la sauteuse à feu vif et cuire la partie blanche de l'oignon nouveau avec le poivron et l'échalote 2 minutes. 
Cuire le poisson
3
  • Ajoutez la pâte de soja noir, l'eau pour la sauce, la purée de gingembre, le miel et le reste de l'oignon nouveau. Mélangez bien et faites cuire 2 minutes. 
  • Baissez le feu. Laissez épaissir et réduire 2 minutes. 
  • Pendant ce temps, faites fondre 1 noix de beurre dans la poêle à feu moyen-vif et cuire le poisson 1 à 2 minutes de chaque côté. Salez et poivrez à votre goût. 
Servir
4
  • Servez les nouilles dans des grands bols. 
  • Déposez-y les légumes, la sauce et le poisson. 
  • Accompagnez du concombre à l'aigre-douce.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Groentespiesjes met pestodressing

Groentespiesjes met pestodressing

met courgette, paprika en champignons
Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus
Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

met yoghurt en krokante pastinaakchips
Vegetarisch gehackt en croûte

Vegetarisch gehackt en croûte

met portobello en cranberrychutney
Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade
Paddenstoel-mascarponecrème op toast

Paddenstoel-mascarponecrème op toast

met truffelolie en gekaramelliseerde rode ui
Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika
Varkensworst met broccolipuree

Varkensworst met broccolipuree

Met uienjus, karwijzaad en walnoten
Gebakken kabeljauwfilet met broccoli

Gebakken kabeljauwfilet met broccoli

Met krieltjes, grana padano en pijnboompitten
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Pompoen-geitenkaas wellington

Pompoen-geitenkaas wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Kip-kalkoengehaktballetjes met parelcouscous

Kip-kalkoengehaktballetjes met parelcouscous

en voor ouders: pikante yoghurtsaus met jalapeño en dille
Rösti met geitenkaas en zure-roomsaus

Rösti met geitenkaas en zure-roomsaus

met kerstomatensalade met citroendressing en pompoenpitten
Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla

Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

met geroosterde pistachenoten, parelcouscous en basilicum-citroendressing
Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

met sojascheuten, pinda's, limoen en koriander
Kabeljauwfilet 240 g als extra

Kabeljauwfilet 240 g als extra

240 g | 2 stuks
Normandische zeebaarsfilet met prei-roomsaus

Normandische zeebaarsfilet met prei-roomsaus

met pilav rijst en paddenstoelen
Broodje met gehaktballen in lichtpittige barbecuesaus

Broodje met gehaktballen in lichtpittige barbecuesaus

Met ovenfriet en frisse komkommersalade
Gebraden beenham met hasselback-aardappelen

Gebraden beenham met hasselback-aardappelen

met gesmoorde prei in vinaigrette en sperziebonen in spek

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen