Skip to main content
Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta
Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika

Zwartebonenpuree is een rijke, hartige smaakversterker gemaakt van gefermenteerde zwarte sojabonen. Sommige varianten kunnen ook zoet zijn, maar de variant in dit recept voegt een heerlijke, diepe umami smaak toe aan je gerecht!

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Soja
Tarwe
Vis
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Paprika

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Mini-komkommer

100 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

50 ml

Water voor saus

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2743 kJ
Energie (kcal)656 kcal
Vetten14.3 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten93.3 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels12.6 g
Eiwitten34.6 g
Zout2 g
Potassium197.5 mg
Calcium58.3 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Cuire les nouilles
1
  • Pour les nouilles, portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole et émiettez-y le bouillon cube (voir tableau des ingrédients).
  • Coupez l'oignon nouveau en trois et le poivron en dés.
  • Émincez l'échalote en demi-rondelles. 
  • Faites cuire les nouilles 4 à 5 minutes « al dente » dans la casserole, puis égouttez-les et réservez-les.
Préparer le concombre
2
  • Coupez le concombre en demi-rondelles. Mettez-les dans le bol. 
  • Ajoutez-y le vinaigre de vin blanc et le sucre, puis salez et poivrez à votre goût.
  • Mélangez bien. Réservez jusqu’au service en remuant de temps en temps. 
  • Faites chauffer 1 filet d'huile d'olive dans le wok ou la sauteuse à feu vif et cuire la partie blanche de l'oignon nouveau avec le poivron et l'échalote 2 minutes. 
Cuire le poisson
3
  • Ajoutez la pâte de soja noir, l'eau pour la sauce, la purée de gingembre, le miel et le reste de l'oignon nouveau. Mélangez bien et faites cuire 2 minutes. 
  • Baissez le feu. Laissez épaissir et réduire 2 minutes. 
  • Pendant ce temps, faites fondre 1 noix de beurre dans la poêle à feu moyen-vif et cuire le poisson 1 à 2 minutes de chaque côté. Salez et poivrez à votre goût. 
Servir
4
  • Servez les nouilles dans des grands bols. 
  • Déposez-y les légumes, la sauce et le poisson. 
  • Accompagnez du concombre à l'aigre-douce.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders