Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie

Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie

met courgettesalade

Drukke dag of weinig tijd? Deze naanpizza staat zó op tafel. Dat doet overigens niks af aan de smaak – de stevige smaak van de gekruide rundermerquezworstjes vormt een mooie combinatie met de milde ricotta. Je bent vast gewend om courgette te bakken, maar in de salade gebruik je rauwe courgette. Hartstikke lekker én omdat je de groente niet verhit, blijven alle vitamines en mineralen bewaard.

Allergenen:
Mosterd
Selderij
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat Mosterd, Selderij, Soja Kan bevatten Gluten, Eieren)

1 stuk(s)

Naanbrood

50 gram

Passata

5 gram

Verse munt en salie

50 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)465 kcal
Energie (kJ)1946 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten7.5 g
waarvan suikers5.1 g
Vezels0.9 g
Eiwitten25.2 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom

Instructies

Bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rundermerquez open, haal het vlees eruit en gooi het omhulsel weg.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees uit de worst in ongeveer 5 minuten los. Het gehakt moet net gaar en nog zacht zijn. (zie TIP)

Tip: Bak het vlees niet te ver door. Het gaat na het bakken nog de oven in en als je het nu al te lang bakt wordt het droog, liever dat het nog iets te rauw is zodat het in de oven nog kan garen.

Pizza beleggen
2
  • Ris de blaadjes salie van de takjes en snijd in dunne reepjes.
  • Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de passata over het naanbrood.
  • Verdeel het gehakt over de naanpizza's. Schep met een theelepel kleine dotjes ricotta op de pizza's. Bestrooi met de salie en daarna met de geraspte oude kaas.
  • Bak de naanpizza's 8 – 10 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.
Salade voorbereiden
3
  • Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne linten.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (zie TIP).
  • Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.
  • Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Meng de dressing met de courgette (zie TIP), munt en rode peper.

Tip: Eet je met kinderen? Laat de rode peper dan achterwege of maak een aparte saladekom voor de volwassenen. Hou je niet van rauwe courgette? Bak de courgettelinten en rode peper dan... zie ffact

Serveren
4
  • Snijd de naanpizza's in stukken en leg op de borden.
  • Serveer met de courgettesalade.