Skip to main content
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes

Speciaal ingrediënt in je box! Deze knapperige zeewiersalade bevat ook sesamzaadjes, chili en sojasaus. In Japan wordt het "chuka wakame" genoemd. Heerlijk voor bij jouw bowl.

Labels:
Ingrédient spécial
Allergenen:
Vis
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

75 gram

Sushirijst

½ bosje(s)

Radijs

25 gram

Zeewiersalade

(Bevat: Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Soja, Mosterd, Ei)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

⅓ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Gluten, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

175 ml

Water voor de rijst

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3746 kJ
Energie (kcal)895 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten78.4 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels3.3 g
Eiwitten30.4 g
Zout1.8 g
Potassium412.5 mg
Calcium30 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pot en kook de sushirijst 12 - 15 minuten.
  • Zet het vuur uit en houd afgedekt apart tot serveren.
Radijs zoetzuur maken
2
  • Verwijder de bladeren van de radijs en snijd de radijs in dunne schijfjes.
  • Meng in een kom de helft van de wittewijnazijn en de helft van de suiker.
  • Voeg de radijs toe aan de kom en breng op smaak met zout. Roer goed door.
  • Bewaar apart tot serveren. Roer af en toe door.
Vis bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Draai om en bak nog 2 minuten op de andere kant.
  • Zet het vuur uit, draai de vis om en voeg de woksaus met gember toe aan de pan. Zorg dat de vis rondom bedekt is met de saus.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de komkommer in blokjes.
Serveren
4
  • Roer, vlak voor serveren, de overige wittewijnazijn en suiker door de sushirijst.
  • Serveer de sushirijst over diepe borden.
  • Verdeel de vis, zeewiersalade, zoetzure radijs, komkommer en avocado eroverheen.
  • Besprenkel met de sriracha-mayo en garneer met het sesamzaad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders