Skip to main content
BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander

Het verschil tussen tempeh en tofu is dat tofu wordt gemaakt van sojamelk, terwijl tempeh wordt gemaakt van gefermenteerde hele sojabonen. Dit geeft tempeh een stevigere, meer chewy textuur en een nootachtige, aardse smaak.

Labels:
Végé
Riche en fibres
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gluten
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

2 stuk(s)

Volkoren tortilla

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Tomaat

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Avocado

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3111 kJ
Energie (kcal)743 kcal
Vetten27.8 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten85.8 g
waarvan suikers23 g
Vezels16.4 g
Eiwitten30.7 g
Zout2.3 g
Potassium655.9 mg
Calcium21.3 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Zeef
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de rijst 8 - 10 minuten.
  • Giet af, roer de Peruaanse kruidenmix erdoor en houd apart.
  • Snijd de paprika in reepjes.
Koriander snijden
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de tempeh en de paprika 4 minuten.
  • Voeg de barbecuesaus en het gerookte paprikapoeder toe aan de pan en bak nog 2 minuten.
  • Snijd ondertussen de koriander grof.
Avocado prakken
3
  • Laat de mais uitlekken en snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kleine kom de mais, de tomaat, de wittewijnazijn en de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Prak in een andere kleine kom de avocado met de Mexicaanse kruidenmix (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Wikkel de tortilla’s in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Beleg de tortilla’s met de rijst en verdeel de overige ingrediënten er naar smaak overheen.
  • Rol de tortilla’s stevig op en wikkel in aluminiumfolie zodat de burrito’s goed bij elkaar blijven.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders