Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus
met spitskool, champignons en rijst
Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukpuntjes al een dag van te voren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving.
Labels:
Lekker snel
•Lekker snel
Allergenen:
Soja
•Gluten
•Tarwe
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
2.5 cm
Verse gember
2 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Biefstukpuntjes
40 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
150 gram
Jasmijnrijst
½ stuk(s)
Rode peper
250 gram
Kastanjechampignons
200 gram
Gesneden spitskool
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Suiker
2 el
Zonnebloemolie
1 el
Olijfolie
Voedingswaarden
Energie (kJ)1242 kJ
Energie (kcal)297 kcal
Energie (kJ)1242 kJ
Energie (kcal)297 kcal
Vetten19.7 g
Vetten19.7 g
waarvan verzadigd2.6 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten19.5 g
Koolhydraten19.5 g
waarvan suikers14.1 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels4.9 g
Vezels4.9 g
Eiwitten8.7 g
Eiwitten8.7 g
Zout4.1 g
Zout4.1 g
Benodigdheden
•Kom
•Rasp
•Pan met deksel
•Koekenpan
•Hapjespan met deksel
Instructies
1
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
- Snijd of rasp de gember en de knoflook fijn.
- Snijd de biefstukpuntjes in reepjes van dezelfde grootte zodat ze gelijk garen.
- Meng in een kom de olijfolie, suiker, sojasaus, gember, de helft van de knoflook en biefstukreepjes. Laat de smaken intrekken.
2
- Voeg de pandanrijst toe aan de pan met deksel, breng opnieuw aan de kook en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
- Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
3
- Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de kastanjechampignons met de rode peper 4 - 6 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de andere helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook en spitskool toe en bak 5 - 8 minuten afgedekt. Voeg de zoete Aziatische saus toe en verwarm nog kort zonder deksel.
Tip: Eet je met kinderen of houd je niet van pittig? Voeg dan wat minder rode peper toe.
4
- Voeg de biefstukreepjes met marinade toe aan de pan met kastanjechampignons.
- Bak de biefstukreepjes met marinade 2 - 4 minuten.
- Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de biefstukreepjes met kastanjechampignons en spitskool op de rijst.