Skip to main content
Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

met gepofte kikkererwten, feta en geroosterde groenten

4.4
(12)

Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaarse product? (Het juiste antwoord is: Parelcouscous is ontstaan in de jaren 50, als alternatief voor rijst.)

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

1 blik(ken)

Kikkererwten

0.51 tl

Paprikapoeder

⅓ bosje(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

85 gram

Parelcouscous

100 gram

Garnalen

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

225 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)518 kcal
Energie (kJ)2168 kJ
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten22.1 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels9.6 g
Eiwitten13.3 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve plakken en de pruimtomaat in partjes. Meng de courgette, pruimtomaat en de helft van de takjes tijm (zie Tip) in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over één kant van een bakplaat met bakpapier.

Tip: Voeg de takjes tijm in zijn geheel toe om tijd te besparen, of ris de blaadjes eraf als je dat liever hebt.

Bakplaat vullen
2

Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in dezelfde kom met het paprikapoeder, 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn (zie Tip). Schep halverwege om.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de kikkererwten dan over een tweede bakplaat met bakpapier. Pas op, de kikkererwten kunnen gaan springen tijdens het bakken.

Snijden
3

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit en verkruimel de feta.

Couscous bereiden
4

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten zachtjes koken (zie Tip).

Tip: Voeg als de parelcouscous te snel droog wordt wat extra water toe.

Garnalen bakken
5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ondertussen de geroosterde courgette, de tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de feta toe aan de wok of hapjespan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord en leg de garnalen erop. Garneer met de kikkererwten, het groene gedeelte van de bosui en de overige feta.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders