Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
200 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Rode ui
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat: Tarwe)
1 stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Culinaire room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 snufje
Nootmuskaat
80 gram
Vegan kipstukjes
(Bevat: Soja)
½ stuk(s)
Sjalot
½ el
Zonnebloemolie
70 ml
Zoutarme groentebouillon
20 gram
[Plantaardige] boter
20 gram
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan met deksel op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes, afgedekt, in 20 - 25 minuten bruin en krokant, of tot verder gebruik in stap 5. Schep regelmatig om.
Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 5 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes 7 - 8 minuten. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de ui in fijne halve ringen.
Meng in een kom de ui met de panko en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout en houd apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp de aangegeven hoeveelheid van de nootmuskaat.
Laat de boter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de room en de aangegeven hoeveelheid water voor saus toe. Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
Zet het vuur laag en roer de nootmuskaat en de overige kaas erdoor (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix, de vegetarische kipstukjes en de broccoli toe aan de aardappelblokjes. Roer goed door, zet het vuur uit en verdeel over een ovenschaal.
Tip: Is de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe. Is de saus te dun? Voeg dan wat extra bloem toe.
Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan met de achterkant van een lepel, zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Strooi dan het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin kleurt. Verdeel de gratin over de borden.