Skip to main content
Zelfgemaakte hamburger met frietjes
Zelfgemaakte hamburger met frietjes

Zelfgemaakte hamburger met frietjes

met komkommer-appelsalade

Wil jij je zelfgemaakte burger als een mooi geheel serveren? Prik dan een satéprikker door het midden van het broodje om alle ingrediënten bij elkaar te houden.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Mini-komkommer

stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

30 gram

Mesclun

100 gram

Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

1 stuk(s)

Hamburgerbroodje met sesam

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3470 kJ
Energie (kcal)829 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten102.5 g
waarvan suikers18 g
Vezels15.3 g
Eiwitten35.1 g
Zout2.2 g
Potassium75.9 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de laatste 2 minuten de hamburgerroodjes bij de frieten in de oven.

Appel snijden
2

Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp 1/4 van de appel met een grove rasp en houd apart. Snijd de overige appel in de lengte in dunne schijfjes. Houd 3 schijfjes per persoon apart ter garnering.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Salade maken
3

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de ui in ringen. Houd 5 mesclunblaadjes per persoon apart om te garneren. Meng in een saladekom de overige mesclun met de appelschijfjes en de komkommer. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

Hamburger maken
4

Meng in een kom het gehakt met de geraspte appel en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Vorm 1 hamburger per persoon van het mengsel.

Hamburger bakken
5

Verhit een pan met deksel op middelhoog vuur. Het gehakt is vrij vet, dus voeg alleen bakvet toe als je denkt dat de burger anders aanbakt. Bak de hamburger en de ui 7 minuten (zie Tip). Keer de hamburger en bak nog 4 minuten. Dek de pan af en bak nog 3 minuten.

Tip: Je kunt de appelschijfjes ook meebakken met de ui voor een zoete draai aan je burger!

Serveren
6

Snijd de hamburgerbroodje open en besmeer de onderste helft met wat mayonaise. Leg de achtergehouden appelschijfjes en mesclun erop. Leg vervolgens de hamburger en ui erop. Serveer de burger met de salade, de frieten en mayonaise naar smaak.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla