Skip to main content
Preicannelloni met spinazie en mascarpone
Preicannelloni met spinazie en mascarpone

Preicannelloni met spinazie en mascarpone

Vandaag maken we wat anders met lasagnebladen dan je gewend bent - geen laagjes, maar rolletjes. Je maakt een lekkere volle saus met mascarpone en bloem, die je vervolgens oprolt in een half lasagneblad. Daarna garneer je de cannelloni met de kaas en laat je deze smelten in de oven.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1.5 stuk(s)

Prei

3 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

30 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Lasagnebladen

(Bevat: Gluten, Ei)

25 gram

Grana padano-vlokken

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3456 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels16 g
Eiwitten31 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 190 graden en breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de lasagnebladen.

2

Snipper de rode ui. Snijd de prei in ringen en ris de tijmblaadjes van de takjes.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de rode ui, prei, tijm en bloem 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 100 ml water per persoon toe en bak nog 5 minuten. Voeg daarna de spinazie (eventueel in delen) toe. Roer de mascarpone erdoor en verhit nog 2 minuten.

4

Vet de ovenschaal in. Halveer de lasagnebladen en kook 1 minuut zacht in de pan met het kokend water. Giet af met behulp van een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

5

Schep 11/5 el preisaus op een half lasagneblad en rol op tot een rolletje. Leg deze in de ovenschaal en herhaal dit met de overige lasagnebladen en saus. Schep de overige saus over de rollen en bedek met de grana padano.

6

Bak de preicannelonni’s 10 -15 minuten in de oven. Scheur ondertussen de basilicum klein.

7

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de basilicum en extra vierge olijfolie naar smaak.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen