Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Krieltjes
⅓ zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
2 stuk(s)
Kippenpoot
1 stuk(s)
Tomaat
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
10 gram
Panko paneermeel
1 stuk(s)
Appel
20 gram
Veldsla
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
100 ml
Zoutarme groentebouillon
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Was de krieltjes grondig en halveer ze. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en de rozemarijn. Kruid met peper en zout en bak de krieltjes 25 - 30 minuten in de oven.
Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot op het bot. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op hoog vuur. Bak de kipdrumsticks in 5 - 6 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 - 18 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.
Halveer de tomaat. Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie per persoon, de Italiaanse kruiden, de panko, de helft van de knoflook, peper en zout. Leg de tomaten in een ovenschaal en verdeel het mengsel over de snijkant van de tomaat. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Besprenkel ze als je ze uit de oven haalt meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Voeg de appelblokjes en 2 el water per persoon toe aan een pan met deksel op middelmatig vuur. Laat de appel, afgedekt, in 10 - 15 minuten zacht worden. Roer door, prak grof met een vork en bewaar tot gebruik met het deksel op de pan (zie TIP).
Tip: Heb je graag een fijnere appelmoes? Dan kan je de moes eventueel met een staafmixer glad mixen.
Haal de kipdrumsticks uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Verhoog het vuur en voeg de ui en de overige knoflook toe aan de pan en fruit 1 - 2 minuten. Blus af met de wittewijnazijn en de bouillon. Laat het geheel op laag vuur inkoken tot een jus met de gewenste dikte en breng op smaak met peper.
Meng in een saladekom een 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon met de veldsla en breng op smaak met peper en zout. Leg de provençaalse tomaten op de salade. Serveer de kipdrumsticks met de appelmoes, de gebakken patatjes, de jus en de salade.